Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Jak powinny one być włożone? Tu jest przykładowe zdjęcie http://www.tomczesci.pl/uploads/9823.jpg

Tym elementem co jest na dole do wewnątrz auta czy zewnątrz?

Jak nie założysz będzie dobrze,nie wszystkie mają te wypusty,ważne zebyś nie założył do góry nogami :mrgreen: .Szcerze powiem że nie powiem ci jak powinny,bo moje nie maja tych wypustów :wink: .Zobacze czy kolega ma.

Opublikowano
Jak powinny one być włożone? Tu jest przykładowe zdjęcie http://www.tomczesci.pl/uploads/9823.jpg

Tym elementem co jest na dole do wewnątrz auta czy zewnątrz?

Jak nie założysz będzie dobrze,nie wszystkie mają te wypusty,ważne zebyś nie założył do góry nogami :mrgreen: .Szcerze powiem że nie powiem ci jak powinny,bo moje nie maja tych wypustów :wink: .Zobacze czy kolega ma.

No właśnie o to mi chodzi, jak to powinno być. Bo z drugiej strony są takie plastiki, które wyglądają, jakby miały wchodzić na zakładkę, ale u mnie nie wchodzą :D Gąbka wokół powinna być wyżej czy niżej? Bo na filtrze nie mam zaznaczonego kierunku przepływu powietrza.

Opublikowano
Ani ja ani kolega nie ma tych wyrostków,wazne żebyś założył gąpeczka uszczelniająca do dołu bo z tamtąd wlatuje powietrze przechodzi przez filtr do góry i idzie w kolanka do kabiny.gąbka w dół,zęby nie ważne :cool2:
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
A ja takie mam i już ci piszę.Te wypusty dajesz do góry(inaczej ci nie wejdzie) i dajesz nimi w stronę silnika,czyli w kierunku do środka jak idą te grube rury.Jak odepniesz te wierzchnie pokrywki obudów filtrów to zobaczysz na tych pokrywkach takie dzyndzle :mrgreen: które dociskają filtr i te dłuższe pasują akurat w te wypusty.Nie wiem czy da się je zamontować źle,coś mi się wydaje,że odwrotnie nie podejdą chociaż nigdy nie kombinowałem.
ec2Wze6.jpg
Opublikowano
jak na moje oko gabka jest u góry przynajmniej u mnie tak jest ale jak nie sprawdzisz to sie nie dowiesz zepsuć nie zepsujesz na pewno
Opublikowano
No właśnie, co samochód to ułożenie. W ogóle wizualnie to dla mnie nie ma różnicy między stronami samego filtra, ale może faktycznie jakieś znaczenie ma kierunek przepływu powietrza.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Tak dokładnie gąbeczka jest u góry.Kierunek przepływu powietrza przez filtr nie ma znaczenia,tyle że nie założysz go odwrotnie bo masz te wypusty i nie wejdzie ci po prostu.Dlatego jak ci napisałem :wypusty to górna/wierzchnia strona filtra i tymi wypustami w stronę tych grubych rur co idą do środka auta i ...........gitara.
ec2Wze6.jpg
Opublikowano
Jak odepniesz te wierzchnie pokrywki obudów filtrów to zobaczysz na tych pokrywkach takie dzyndzle :mrgreen: które dociskają filtr

Ta odpowiedź chyba mi najbardziej pomogła ;) Wszystko miałem dobrze założone :mrgreen:

Dzięki wszystkim za odpowiedzi.