Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam felgi enzo et24 9J i tyl ladnie wchodzi natomniast przod mi nie chce wejsc (przeszkadza amortyzator) i jakie zalozyc dystanse zeby to gralo?

Pozdrawiam

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Kurcze 9 cali to dużo jak na przód. A dużo brakuje?? Ja mam et30 i nie ma problemu więc u Ciebei też nie powinno być. Ale jak chaczy to widocznie ta szerokośc felgi jak zbyt duża. czy jak dasz dystne np.2cm to czy fele nie będą wystawać po za obrys blotnika??
  • 4 miesiące temu...
Opublikowano

Witam

Ja u siebie mam borbety 9j et15 i mam załozone dystanse od poloneza ok 0,5 cm i idealnie wykładają się z gruba laga. Dorzuć sobie jeszcze regulatory kontów żeby schować "góre koła" w nadkole bo psy sie o to czepiają bo wystają poza zarys samochodu

BAYERISCHE MOTOREN WERKE
Opublikowano

dokładnie 5mm starczy, ale przy 10 będzie jeszcze ładniej

nie zapomnij o tyle, żeby też dodać 10mm bo inaczej przód będzie szerzej jak tył i wygląda to śmiesznie, niestety bez doginania rantów raczej się nie obędzie

felga będzie wystawać, oponę schowaj w nadkola i będzie git

jaki rozmiar opon dajesz??

Opublikowano
Witam

Ja u siebie mam borbety 9j et15 i mam załozone dystanse od poloneza ok 0,5 cm i idealnie wykładają się z gruba laga. Dorzuć sobie jeszcze regulatory kontów żeby schować "góre koła" w nadkole bo psy sie o to czepiają bo wystają poza zarys samochodu

dystanse od poloneza nie mają centrowania, nie drży ci kierownica przy takim setupie??

Miałem u siebie dokładnie tak samo: Felga brock B1 9j et15, na początku dystans 5mm bez centrowania, kierownica drżała, przy drugim podejściu dorobiłem dystanse po 8mm na stronę z centrowaniem i od razu ze zmienioną średnicą by na piaste wszystko idealnie pasowało. Teraz jak reką odjął wszystko ładnie pięknie... Co prawda felga wystaje po za obrys auta ale od tego jest negatyw :)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Witam, to moze ja podepne sie pod temat bo mam problem a raczej dylemat bo nie wiem o co chodzi z tymi dystansami. U mnie przod troche ociera (opony 205/55/16 i zalozylem jakies dystanse uniwersalne 5mm i przestalo, ale jest bicie bo dystanse sa tak szeroko uniwersalne ze nie leza rowno na piascie tylko lataja i trzeba je "centrowac" palcami przy skrecaniu kola..oczywiscie jest to tak teraz na sztuke zrobione. Wiec czy ktos moze mi wytlumaczyc jakie dystanse mam kupic? jutro spisze jakie oznaczenia maja felgi jesli ma to znaczenie...
  • 2 lata później...
Opublikowano
witam,moge tanio wyrwac dystanse,tylko mam zagadke,otoz srednica wewn pierscienia ma 57mm a zewn 64mm.bedzie to pasowalo do ori felg bbs na ktorych e30 wyjechala z fabryki?dystanse maja 15mm wejdzie bez problemu do touringa,opony 205-55 15