Skocz do zawartości

e36 1.8tds przy zapalaniu przykopci.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam pytanie do osób użytkujących 1.8tds, tylko przy zapalaniu silnika z rury wydobywa przez chwilkę wydobywa się czarny dym , a później jest ok czy to jest normalne ?

Opublikowano
Normalne dla tego do swojej betki co jakiś czas dolewam do ropy dodatek do czyszczenia wtrysków i problem nie występuje. Ja stosuję firmę extremik i nic nie kopci a kosztuje grosze ( do 20zł na 60l).
Opublikowano
jeżeli tylko przy odpaleniu zakopci czarnym dymem a przy normalnej jezdzie nie kopci jasmym dymem(czarny dopuszczalny przy raptownym dodaniu gazu) to się ciesz silnik sprawny wtryski ok nie dolewaj żadnego świństwa
Opublikowano
Dzięki za odpowiedzi z tym że mój TDS-ik troszkę zakopci na czarno przez ułamek sekundy gdy go zapalam bez dodawania gazu, później jest bez dymku, niemniej jednak zaobserwowałem ubytek oleju gdzieś ok. 4 setki na 1200 km. Silnik w nim pracuje równiutko, dobrze przyspiesza wręcz bym powiedział wzorcowo.
Opublikowano
szukaj,wycieku oleju bo nie sądze żeby auto spalało olej,tym bardziej że piszesz iż nie kopci itd.A 4 setki na 1200 km to dość sporo i byłoby widać że pali olej podczas jazdy