Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam problem :

Dostalem wczoraj nowy telefon: Nokię N8, chciałem ja od razu podłączyć do samochodu, poprzez Bluetooth, jak to zawsze robiłem, i tak:

Telefon się połączył, samochód go widzi, można dzwonić, ale i tak wszystko na nic, ponieważ nie ładuje mi ksiązki adresowej, jak to było zawsze w poprzednich telefonach : N97, C6, 6555, 7070 - wszystkie nokie.

Macie jakiś pomysł...? - jak z tego wybrnąć....?

Dzięki za wszystkie odpowiedzi..

• Odpowiedzi 58
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Prawdopodobnie pomoże tylko wgranie nowego oprogramowania w aucie. Miałem podobny problem, musiałem niestety wrócić do starego telefonu. :cry:
Opublikowano

Nic nie pomoże. Większość Nseries tak mają, pisałem o tym w innym temacie. Sprawdzałem też w E60 z navi prof też nie hula książka. Także, albo zmień telefon albo się z tym pogódź - tak jak ja :)

Pzdr.

Opublikowano

Ogólnie kiepska sprawa....

Chyba wezmę i wymienię na iphona, bo to są jaja...!!!

Czemu się ktoś tym nie zajmie przecież to pewno jest jakaś aktualizacja - nic więcej, a tu jak zwykle nas olali....

Pozdro

Opublikowano
Nokia olała temat, nie wiem jak jest np z systemami w innych autach, Audi czy MB - ale z BMW zawsze Nokie mają jakieś problemy.
Opublikowano

No i widzisz zlewają jak tylko mogą, teraz wziąłem iphona od kolezki i nie było żadnego problemu połączył sie i wczytał ksiązke tak jak powinno być.

NIe rozumie tylko jednej rzeczy kupujesz samochód a tu tak potrafią dac ciała, żeby jakas głupia nokia nie mogła się połączyć...? - przecież to są jakieś kpiny w dzisiejszych czasach, a dzwonilem do bmw w niemczech to mi powiedział że w sumie to w moim modelu chodzą 3 nokie, modele jak mi podał to nawet ich juz nie pamietam , jakieś stare sztuki, to co oni do jasnej cholery robią na tej bawarii.....?

Człowiek chciał być bezpieczny, a tu lipa

Opublikowano

Nseries już tak mają (przynajmniej w BMW bo o tym rozmawiamy). Poprzednie modele, które użytkowałem E51, E52, E71 synchronizowały książkę bez problemu. Pozostaje się przemęczyć i wziąć kolejną 'E' :).

Pzdr.

Opublikowano
Dokładnie E52 mi czytało pewnie dlatego że E-series jest to seria biznesowa a N-series multimedialna raczej taka trochę zabawka ale jednak powinno to tez być :wink:

Dokładnie a już kiedyś miałem nauczkę z N73 :) hehe. A trzeba było brać E7 - ale te rozmiary.. :roll: :wink:

Pzdr.

Opublikowano

Chcialem iphona od początku ale jak mi powiedział cenę to mu powiedzialem zeby go nawet nie pokazywał , przy najwyższym abo, był dopiero za 1 zł, a przy moim jeden abo niżej od najwyższego chcieli juz 900 netto w erze.

szkoda gadać panowie, jak w tym kraju sie cos nie zmieni ......... - trzeba będzie sie brać....

Opublikowano
ja z n900 mialem tez problem, niby podlaczal i bylo ok, jednak również miałem problem ze skopiowaniem ksiazki tele, potem co chwile mi rozlaczal telefon z Beemka, wiec kupilem E72 i teraz wszystko jest TIP TOP:)
Opublikowano
mam ten sam problem,pomaga wgranie nowego systemu symbian do N8...ale trzeba go miec;)
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Odgrzewam dla przypomnienia,

Oprogramowanie o którym wspomniał kolega wyżej jest już dostępne do zaktualizowania w Nokii N8. U mnie wszystko działa - tzn. książka adresowa kopiuje się do auta. Jedyny bubel to, że zamiast polskich znaków są "?" (znaki zapytania). Ale to akurat pikuś :).

Pzdr.

Opublikowano

Witam

Ja mam podobny problem z Nokia 5230,zmieniłem (aktualizacja oprogramowania),lecz dalej nic,nie zczytuje ksiazki :(

icon4.png
Opublikowano

nikt nikogo nie "olał", na stronie BMW jest podana lista aparatów, które i w jakim stopinu współptacują z danym autem i jego systemem...

nigdy nie będzie tak, że wszystko z wszystkim...

było:

E87, 120d, 2004, chip: 191KM/437Nm - 2004-2007, 30 miesięcy funu z jazdy :)

E91, 320d, 2007, chip: 193KM/406Nm - 2007-2010, 30 miesięcy czołgania się z "A" do "B" :(

E90 LCI, 330d, 2010, chip: 286KM/600Nm - 2010-2013, 42 miesiące przyjemności z skromności :cool2:

Opublikowano
nikt nikogo nie "olał", na stronie BMW jest podana lista aparatów, które i w jakim stopinu współptacują z danym autem i jego systemem...

nigdy nie będzie tak, że wszystko z wszystkim...

Mozesz podac namiar (link) na ta stronę :D

icon4.png
Opublikowano
Ja tez mam Nokie N8 i bez problemu podlaczylem telefon pod Bluetooth-a

Tu nie chodzi o połączenie z BT tylko o import książki z telefonu do auta. I nowe oprogramowanie Anna to własnie umożliwia.

Pzdr.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
panowie kto ma N8 na gwarancji ,wgranie softu Anna jest bezpłatne w kazdym serwisie nokii,mi wszystko smiga idealnie,równiez wpisy z ksiazki tel;) kto jest z Katowic lub okolicy,zapraszam na ulice plebistytową 9 w Katowicach,szybko sprawnie,polecam!
Opublikowano
panowie kto ma N8 na gwarancji ,wgranie softu Anna jest bezpłatne w kazdym serwisie nokii,mi wszystko smiga idealnie,równiez wpisy z ksiazki tel;) kto jest z Katowic lub okolicy,zapraszam na ulice plebistytową 9 w Katowicach,szybko sprawnie,polecam!

Też mam N8 na gwarancji, ale po co jechać z tym do serwisu??!?! :mad2: Żeby zrobić z siebie debila?! :mrgreen: Aktualizację softu robisz sam, najlepiej połączyć się z netem po wifi (tym samym ograniczasz koszty i przesył danych szybszy), cała operacja zajmuje kilka minut. Nic nie tracisz z telefonu i żadnych problemów później, wszystko śmiga jak należy. :8)

Pzdr.