Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

4) z powodów braku na stacji oleju zmieniłem mniej popularną markę MOTUL :cool2: na wszędzie dostępny CASTROL EDGE :| ,

dziwny powod zmian sobie wybrales :D ... MOTULA na Castrola ? tak to bym nie zmienil :wink: . Robili kiedys testy olejow , prosty test ala szlifierka i kawalek metalu polewany roznymi olejami . Najlepiej bylo na RoyalPurple, Motulu i Liqui Moly , na reszcie "komercyjnych" olei bylo wystarczajaco na mineralnych ... szlifiera szla jak i bez :mrgreen:

Zamiast zmieniac olej , dokup 1l i trzymaj w samochodzie JUST IN CASE :cool2:

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
Nie jest prawdą, że diesle mają bagnet a benzyny nie. U znajomego w 120d z 2008r 177 KM bagnetu nie ma.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nie jest prawdą, że diesle mają bagnet a benzyny nie. U znajomego w 120d z 2008r 177 KM bagnetu nie ma.

A może zgubił :roll:

A tak na poważnie to chyba zależy od modelu silnika a nie modelu nadwozia. Skoro w innych autach ten model silnika ma bagnet to i u kolegi powinien być.

Opublikowano
Mam pytanie. Jakieś więcej niż rok temu wymieniałem olej castrol slx 0w30 LL04, dziś w garażu zauważyłem że trochę mi ubyło jakieś 400 ml , przejechałem jakieś 7 tys. W związku z tym czy to jest normalne, czy nie ... ? Na dolewkę kupiłem castrol edge 0w30 LL04, bo niby slx wycofano z produkcji .
Opublikowano
Czy ktoś się orientuje, jaka jest różnica pomiędzy jedną a drugą kreską na wskazaniu z komputera. Tzn. ile oleju musze dolać, aby od minimum dojsć do maksimum i nie pzrekroczyć? Silnik benzyna 2 litry.
Opublikowano

Mam takie pytanie, przy prędkosci ok 220km/h i zhamowaniu bardzo mocnym do 120 zapaliła się kontrolka oleju i wyskoczył na ekranie nieprawidłowe ciśnienie w komorze ... Stąd moje pytanie, czy to normalne, dodam, że kontrolka zgasła po 10 sekundach.

pzdr

Sprzedam Graty po Aucie :

- Wybierak ( Joystik ) Zmiany biegów zwykły do F10-tki - cena 200zł ! ( stan idealny )

- Licznik Europejski F10 ( stan BDB ) - cena 200zł