Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam wszystkich! mam małe pytanie, mam nadzieje ze ktos mi pomoze w rozwiązaniu tego problemu. czy mozna zastąpic maly bordcomputer (ten najmniejszy) komputrerem duzym??? chodzi mi o to czy mozna zamiast malego komputera wlozyc sobie komputer z chcek-iem i czy bedzie to działac??? czy komputer bedzie wyswietlał wszystki funkcje??? (bmw e36 320i)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Musiał byś pozakładać brakujące czujniki których brakuje czyli do każdej nowej funkci musiał byś założyć czujnik bo nie masz ich napewno jeżeli by były to producent założył by pełny komputer. Pozatym co rozumiesz przez mały komputer? Ten z wyświetlaniem temperatury i godziny? Bo jeżeli tak to musisz zakładać wszystkie czujniki a jeżeli chcesz tylko wymienić komputer na taki z większą ilością funkcji to tak jak pisałem wcześniej.
Opublikowano
no własnie mam taki mały z temperaturą z chce zalożyc z checkiem. no to juz troche wiem a ile mogą kosztować te wszystkie czujniki???? z góry wieklie dzieki
Opublikowano

ja nie mam zadnego komputera tylko analogowy zegarem i chce sobie wstawic w to miejsce wlasnie taki komputer.

heniek85 chcesz sprzedac ten stary?? :)

Opublikowano
witam dmn!! wiesz jak uda mi sie wstawic ten duzy z checkiem to ten mały oddam Ci za friko. tylko musze wiedziec ile kosztuja te czujniki i jaki jest koszt tej wymiany.pozdro
Opublikowano

Temat był już wielokrotnie poruszany na forum :search: :search: :search:

Czujniki to nie wszystko......będziesz robił np. dziury w chłodnicy, zbiorniku płynu do spryskiwaczy żeby wkręcić czujniki :?:

Oprócz czujników potrzeba modułu CC oraz okablowania, będziesz wymieniał okablowanie bądź je dokładał :?: ( oczywiście może być taka sytuacja że okablowanie jest przygotowane pod CC ale trzeba by to posprawdzać ze schematem ).

Sam BC bez CC można zamontować i będzie poprawnie działał pod warunkiem dobrego podłączenia i skonfigurowania :wink:

Opublikowano
witam! no to troche jest przytym roboty, ale moze wiecie ile kosztują te czujniki i czy to jest naprawde taki trudne do zrobienia
Opublikowano
a ja mam jeszcze inny problem. Posiadam u siebie komp z checkiem ale nie pełny. Ostanio demontowałem tą małą konsolę i okazało się że jest tam druga kostka przy instalacji ale nie podłączona - pewnie do instalacji pełnego kompa. Ma ktoś fotki jak wyglądają złącza przy dużym komputerze?
BMW - Nie dla idiotów
Opublikowano
dokładnie to by sie zgadzało i ta kostka która jest u mnie luzem jest biała. Czarna podpięta pod kompem a biała wisi przy wiązce. To co Ty go bierzesz czy mam licytowac :P
BMW - Nie dla idiotów
Opublikowano
do heniek85: sprawdz najpierw czy masz u siebie dwie takie same kostki (biala i czarna), moga byc one schowane.W mojej berci mialem sredniego kompa i chcialem wsadzic duzego ale nie mialem drugiej kostki,po miesiacu czasu zepsula mi sie zapalniczka i jak wyciagnelem obudowe okazalo sie ze jest druga kostka (byla gleboko wsadzona pod zapalniczka), tak wiec dobrze poszukajcie :)
Opublikowano
mam takiego kompa do sprzedania(e36,325), jest to pelny komp pokazujacy spalanie ,predkosc,check,odpalania z pinu itd..... stan bardzo dobry ,wszystkie piksele swiecą
Opublikowano
witam! no moze to troche potrwac zanim wymienie ten bc (jeżeli wogóle da sie wymienic). kupiłem naprawde zadbane autko i własnie chce włożyc ten bc do tego autka. bede informował o postępujących zmianach.pozdro
Opublikowano
a mozna prosic o przyblizone koszty robocizny i wczystkich czujnikow urzywek?bo juz dostalem kompa i nie wiem u kogo go zainstalowac moze polecacie dobry warsztar-elektryk miedzy katowicami a krakowem
Opublikowano
witam! "do djscreamvip" mam pytanie. wczesniej posiadałes bc z checkiem??? czy tylko taki z temp i godz??? bo ja ma własnie taki i juz sam nie weim co mam robic czy zmieniac ten bc czy nie. szczerze to jeszcze sam nie weim ile te wszystki czujniki kosztują i jaki jest koszt takiej zmiany. wczesniej tez sie o to pytalem, a co chodzi o mechanika to nie weim ja bo ja jestem z lubelskiego. a i jeszcze jedno to do wszystkich bo potrzyłem ostatnio to silnika i niby zauważyłem jakies wejscia w chłodnicy czy to moze byc na ten własnie czujnik (do bc)???? pozdro
Opublikowano
zakladam pelny bcm od podztaw wczesniej nic nie mialem jeszcze nie patrzylem czy mam wtyczki ale napewno nie dlatego musze auto odac do elektryka jak ktos bedzie mial namiary piszcie