Skocz do zawartości

320d brak żaluzji chłodnicy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Czytałem sobie dzisiaj o problemach związanych z nagrzewaniem silnika itp i natknąłem się na tematy związane z żaluzjami przy chłodnicy. Z poszerzoną wiedzą wesoło zszedłem do auta zobaczyć jak wygląda sprawa ich otwierania/zamykania u mnie. I tu się zdziwiłem, albo złe szukam, albo jestem ślepy , albo nie mam żaluzji u siebie...Zaglądam za wiatrak (ten w komorze, nie z przodu za grillem) i widzę jedynie pustą wnękę z chłodnicą w tej plastikowej osłonie. Z której strony bym nie patrzył, nie widzę tych żaluzji, ani chociaż jakichś ramek/mocowań/zaczepów świadczących o ich wcześniejszym istnieniu. Możliwe jest żebym ich u siebie nie miał? Auto to 320d po lifcie (150hp). Będę wdzięczny za pomoc :)

Opublikowano

Zaglądam za wiatrak (ten w komorze, nie z przodu za grillem) i widzę jedynie pustą wnękę z chłodnicą w tej plastikowej osłonie.

Jeśli zaglądałeś pomiędzy obydwie osłony - osłonę silnika (dżwiękową - na samej górze) i osłonę nad wlotem powietrza - to powinieneś widzieć otwarte żaluzje. Ale jeśli nie widzisz a masz wiatrak z przodu - to co to za model ???

Opublikowano
Z tego co piszesz to masz wentylator na sprzęgle wisko (napędzany bezpośrednio z silnika) i w tym rozwiązaniu nie ma żaluzji.
Opublikowano
  • Autor
Z tego co piszesz to masz wentylator na sprzęgle wisko (napędzany bezpośrednio z silnika) i w tym rozwiązaniu nie ma żaluzji.

I wszystko jasne, dzięki wielkie :D

Opublikowano
żaluzja jest w manualu, wisko a automacie
Opublikowano

dokładnie tak jak przedmówca napisał.

320d 136km 99r

Żaluzja jest nawet ją wymieniałem koszt w aso dla zainteresowanych u Misiaka w krk

600zł

Opublikowano
  • Autor
Mam automat , czyli wszystko się zgadza. Dzięki za odpowiedzi, uspokoiliście mnie :D