Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Posiadam Bmw e39 i zamierzam wymienic w nim audio. Chciałbym wstawić do bagażnika subwoofer ale słyszałem, że "Beemki" sa dobrze wygłuszone i nie będę miał w 100% w samochodzie takiego dzwięku jakiego bym oczekiwał od subwoofera. Z tąd moje pytanie czy ktoś znalazł na to jakieś sposoby czy może to nie prawda?

Z góry dziękuję za informacje.

Pozdrawiam.

Opublikowano
oj prawda jest tak wygłuszona że ciężko aby bass przeszedł miałem wcześniej tubę 200W i okazała się za słaba teraz kupiłem subwoofer 400W JBL i w końcu efekt jest zadowalający do tego wymieniłem wszystkie głośniki.Tylko cały bagażnik dzwoni jak da się głośno i na zewnątrz bardzo słychać bass ale w aucie jest ok
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Mam wyjęty worek na narty i jest ok.Sub ustawiony głośnikiem w kierunku tyłu auta.

Jesli nie odetkasz bagażnika to udusisz suba w środku i efekt będzie żaden.

ec2Wze6.jpg
Opublikowano

No właśnie obawiałem się tego, że słaby efekt będzie.

Czyli wystarczy ten worek wyjąć? Czy macie jeszcze jakieś metody?

Pozdrawiam.

Opublikowano
Kabina faktycznie jest dobrze wyciszona ale bagaznik nie wiec mysle ze wygluszenie bagaznika polepszyloby sprawe zeby dzwiek nie uciekal z auta tylko w nim pozostal :wink:
"Możesz mieć każde auto, M5 i tak jest szybsze..." - Jeremy Clarkson
Opublikowano

Czyli sugerujesz, że wystarczy wygłuszyć bagażnik i wszystko będzie ok?

Bo chodzi mi głównie o to, że podobno przez wyciszenie kabiny dzwięk z subwoofera słabo dochodzi do kabiny, więc zastanawiam się czy można coś z tym zrobić.

Opublikowano
Czyli sugerujesz, że wystarczy wygłuszyć bagażnik i wszystko będzie ok?

Bo chodzi mi głównie o to, że podobno przez wyciszenie kabiny dzwięk z subwoofera słabo dochodzi do kabiny, więc zastanawiam się czy można coś z tym zrobić.

Napisalem co mysle a to nie znaczy ze to wystarczy :wink: generalnie w sedanie jak gdyby przeszkoda jest tylna kanapa a tam sie nie montuje wygluszen (chyba) :wink: wiec uwazam ze wygluszenie byloby wskazane

"Możesz mieć każde auto, M5 i tak jest szybsze..." - Jeremy Clarkson
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
generalnie w sedanie jak gdyby przeszkoda jest tylna kanapa a tam się nie montuje wygluszen (chyba) :wink: wiec uwazam ze wygłuszenie byłoby wskazane

Mylisz się tylna ściana bagażnika czyli ta blacha od oparcia tylnej kanapy jest wygłuszenia matą taką z 1 cm albo i grubszą i jeszcze na tym jest szara wykładzina,do tego dochodzi też niecienka kanapa zrobiona z pianki.

Samo się rozumie,że chodzi o sedan bo touring raczej tego problemu nie ma.Bagażnik jest na tyle dobrze odizolowany bo sub dusi się i dźwięk zostaje w bagażniku bo nie ma którędy się rozejść.To tak jakbyś telefon schował do szafki i nasłuchiwał czy dzwoni.

ec2Wze6.jpg