Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
powiedzcie jaka powinna byc oryginalna antenka u mnie ?? bo mam na klapie tylko jakis nagwintoeany pierdolnik i wnioskuje ze pewnie nie mam calego masztu moze ma ktos zdjecie jak to powinno wygladac ??
,,, bmw klub 3city--mod lakiernictwo
Opublikowano
Nie napisałeś jaki masz model bmw. Ale moim zdaniem powienieneś mieć orginalną antnę w tylniej szybie. Trzy górne paski w tylniej szybie powinny być odpowiedzialne za prawidłowy odbiór FM. Jeżeli paski nie są przerwane to sprawdź czy masz antene, jest ona schowana przynajmiej w e34 w tylnym lewym słupku pod tapicerką. Jak sprawdzisz i okaże sie że masz wszystko to musisz jeszcze sprawdzić podłączenie w instalacji radiowej. Jeśli w twojej instalcjii radiowej ktoś coś kombinował i nie podłączył orginalnej anteny i dlatego nie działa. Do prawaidłowego jej działania musisz podać +12 V na biały kabel wychodzący z tej anteny.
Opublikowano
Nie napisałeś jaki masz model bmw. Ale moim zdaniem powienieneś mieć orginalną antnę w tylniej szybie. Trzy górne paski w tylniej szybie powinny być odpowiedzialne za prawidłowy odbiór FM. Jeżeli paski nie są przerwane to sprawdź czy masz antene, jest ona schowana przynajmiej w e34 w tylnym lewym słupku pod tapicerką. Jak sprawdzisz i okaże sie że masz wszystko to musisz jeszcze sprawdzić podłączenie w instalacji radiowej. Jeśli w twojej instalcjii radiowej ktoś coś kombinował i nie podłączył orginalnej anteny i dlatego nie działa. Do prawaidłowego jej działania musisz podać +12 V na biały kabel wychodzący z tej anteny.
ja mam e32 730 i mm na tylnej klapei a wlasciwiee kolo miej juz na blotniku .. i jest jakby tylko czesc jej bo wystaje ytlko kawalek gwintu chyba ze to cos innego jest :/ o cym ja nawet nie wiem ..:)))
Opublikowano
ja miałem tak samo jak sprowadziłem swoją e34 z Niemiec. Jakiś tamtejszy mechanik zamontował mi antene w błotniku zamiast zobaczyć co jest z tą orginalną. Okazało się że ta orginalna jest w 100% sprawna tylko nie jest podłączona . Podłączyłem ją i działa super a tą z błotnika wywaliłem
Opublikowano
jak tu zdjecie dorzucic to wam pokaze oco mi chodzi

1. jak dorzucić zdjęcie to znajdziesz sobie na forum :!: :!:

2. regulamin też znajdziesz i punkt o poprawnym tytułowaniu wątków.. :!:

Black - Mighty - Wonderful
Opublikowano
jesli ma podwójne szyby to wtedy w tylniej szybie nie bedzie anteny
znalazlem na necie zdecie identyczbej beemk jak nasz i ona tez ma antenke w tym miejscu gdzie ja mam tylko ten kawalek nagwintoany to oe jednak tam cos powinno byc co ?? podaje adres trony

: http://home.online.no/~st-arhol/engindexbmwe32.htm 2 rzadek 2 od lewej ta cal czarna Heiko, Germany

BMW 750 iL, 88 mod.

na 5 zdjeciu od gory jak ja powiekszycie widac antenke i ja w tym wlasnie miscu mam tylko gwint to jak moze o ma byc ,,, ??

Opublikowano
Mi się wydaje ze tam powinna być antena od telefonu ja też mam tam tylko gwint.Nigdzie nie moge jej kupić.Szyby mam podwójne a antenę radiową mam w tylnym słupku.
  • 5 lat później...
Opublikowano
jesli ma podwójne szyby to wtedy w tylniej szybie nie bedzie anteny

Kurcze :shock: Ja mam podwojne szyby w moim e38 z 97 roku i mam antenke w tylnej szybie w sensie taka wystajaca. I szukam wlasnie takiej antenki bo mi radio lekko popiarduje i widze ze ta na aucie jest rozwalona i lekko przyrdzewiala. Chcialem wymienic. Czy jesli mam ta antenke w tylenej szybie i podwojne boczne szyby to znaczy ze ta tylna byla kiedys wymieniana? czy moge kupic pierwsza lepsza na allegro i wkrecic zamiast tej pordzewialej? jak tam gwint jest? bo oryginaly nie idzie dostac a na allegro pisza o dwoch gwintach m5 i m6. Bedzie to pasowalo? A moze ktos ma oryginal i by chcial sprzedac?