Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Od jakiegoś czasu po włączeniu zapłonu zapala mi się jakaś dziwna kontrolka. Nie mam bladego pojęcia co to może być. Kontrolka znajduje się w dolnej części zegarów między środkiem a prawą stroną. Ma kolor czerwony a kształt jak zębatka i chyba ma coś w środku. Jest wielkości wyświetlanych biegów.

Co to może być ?? Po zapaleniu silnika kontrolka gasnie

Opublikowano

Zdaje sie ze u mnie tez sie na chwile zapala przy uruchamianiu po czym gasnie. Znajduje sie w okolicy kontrolki od recznego i abs o ile nie pomiedzy nimi. Niestety ja tez nie wiem o czym ona mowi :< Coprawda nie mam automatu ale z checia sie dowiem :).

A tak apropo, ktos wie co to za czerwona dioda obok wlacznika swiatel swieci sie, kiedy kluczyk jest w zerowej pozycji lub nie jest wogole wlozony do stacyjki? Przyznam sie bez bicia, ze nie szukalem, ale temat akurat mi podpasowal :roll2: . Nie mam alarmu, albo o nim nie wiem :8)

Opublikowano
Zdaje sie ze u mnie tez sie na chwile zapala przy uruchamianiu po czym gasnie. Znajduje sie w okolicy kontrolki od recznego i abs o ile nie pomiedzy nimi. Niestety ja tez nie wiem o czym ona mowi :< Coprawda nie mam automatu ale z checia sie dowiem :).

A tak apropo, ktos wie co to za czerwona dioda obok wlacznika swiatel swieci sie, kiedy kluczyk jest w zerowej pozycji lub nie jest wogole wlozony do stacyjki? Przyznam sie bez bicia, ze nie szukalem, ale temat akurat mi podpasowal :roll2: . Nie mam alarmu, albo o nim nie wiem :8)

No to wychodzi na to, że nie wiemy o czym nas informuje ta kontrolka ale też wydaje mi się że jest ona od automatu tak więc bardzo ciekawe jest to że Fac3k masz u siebie taką kontrolke skoro nie masz automatu, a może był kiedyś u ciebie automat ??

Opublikowano

Fac3k troszke sie pomylil, pisze o kontrolce od hamulca a tobie pathrow

chodzi raczej o kontrolke od biegow - lampka kontrolna elektroniki sterujacej i raczej powinna gasnac. Jak sie myle to mnie poprawcie.

Pozdro

Pozdrawiam wszystkich chorych na tzw chorobe BMW :)

http://img500.imageshack.us/img500/4504/06102004bmwe34series5m5resize3.jpg

Opublikowano
a kiedy ma gasnac ta kontrolka, czy wogule nie powinna sie zapalac bo mi zapala się przy włączeniu zapłonu i po uruchomieniu silonmika gasnie i nie wiem czy ona ma się zpapalać czy nie ??