Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

witam

mam mianowicie taki problem raz na jaki czas czyli pare razy w miesiacu cos robi mi zwarcie akumulatora i rozładowuje w ciągu 1 godz

do zera az jest ciepły bylem u elektryka i sprawdzał pobór prądu i lądowanie i wszystko było w normie nie posiadam kimy co może byc przyczyną

Edytowane przez tomekkrn
Opublikowano
Pod wpływem wibracji obluzowały się płyty w którejś celi akumulatora. Czasem się zwierają i dochodzi do rozładowania. Jeżeli akumulator ma gwarancję to oddaj do reklamacji.
Opublikowano
założyłem drugi akumulator troche stary bo 4 letni i miałem spokój jakieś 3 tyg do wczorajszego dnia zostawilem auto pod sklepem na 15 min i juz nie odpalił :( a nowy odalem na gwarancje i czekam na opinie
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

jeśli sprawdzał elektryk , to właśnie do niego to pytanie - co...?

Ale , jak zwykle w takich "tajemniczych "przypadkach jesteś zdany na siebie .

Na samoobsługę - bowiem mało kto chce się takimi przypadkami zająć .

panta rei
Opublikowano
proponuję sprzedać auto... dopóki ci jeszcze jakoś chodzi... 1.8 tds to najgorszy badziew w historii marki bmw... sam miałem taki wynalazek i powiem krótko, nigdy więcej.
Opublikowano
odebrałem akumulator z reklamacji okazało sie ze jest sprawny co może powodować takie rozładowywanie ??

tez kiedys odebralem akumulator z reklamacji, tez okazalo sie ze jest sprawny, tez sie rozladowywal,

zatem naladowalem stary aku i na nim dalej jezdzilem dopoki nie kupilem dzialajacego sprawnego akumulatora,

a ten "sprawny" mam nadal, uzywalem czasami do zasilania 12v wkretarki, ktora tez ledwo na tej parszywej baterii ciagnie :duh: :duh: :duh:

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

witam

w końcu znalazłem przyczynę moich problemów z poborem prądu okazało sie ze sterownik świec żarowych sie zgrzał i nie rozłączał świec żarowych i dlatego wyładowywał akumulator w 1,5 godz