Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam wszystkich serdecznie!

po moich ostatnich przygodach z wyciekającym płynem chłodniczym zlokalizowałem kolejny wyciek :evil: ; zaznaczam, że nie jestem "superznawcą" jeśli chodzi o mechanikę samochodową , ale wg mnie wyciek dotyczy oleju wspomagania- taki zbiorniczek z napisem "ATF oil only" - z niego wychodzą dwa węże - i właśnie po jednym z tych węży cieknie sobie płyn; wyciek nie jest strasznie obfity (jakieś 4-5 kropli w ciągu nocy), ale chciałbym uzyskać porady czy już alarmować mechanika, czy poczekać na drastyczniejsze objawy? :?:

Opublikowano
witam.sprawdz czy masz jeszcze stan oleju w zbiorniczku jeżeli tak to wszystko gra,a wąż może wystarczy dokręcić i będzie git! :norty:
klepało ale przestało!!!
Opublikowano
Te przewody olejowe na zbiorniczku są zaciskane oryginalnymi opaskami o ustalonej sile ścisku. Wymień je na skręcane i powinny pomóc, a jeżeli nie to myśl powoli o przekuciu węży na nowe. Szkoda żeby dolewać płyn i cały silnik był od niego umorusany. :D