Skocz do zawartości

320d Jak się dostać do tylnego zbiorniczka spryskiwacza?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Posiadam E46 320d kombi z 2003 r Jakiś czas temu pękł mi dekielek od wlewu płynu do spryskiwacza tylnej szyby. Zauważyłem, że przez otwarty wlew wpadają paprochy które gromadzą się pomiędzy tylną klapą a karoserią. Wlew zatkałem prowizorycznym korkiem i rozglądam się za oryginalnym, dodatkowo muszę wyczyścić zbiorniczek z zanieczyszczeń, które się tam dostały. Czy ktoś miał okazję wyjmować zbiornik od spryskiwacza tylnej szyby?

Z góry dzięki za pomoc

Masz problem z DLR? Pisz...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
A dekielek w ASO za grosze, kupowałem po zimie, mogę zajrzeć w fakturę po dokładną cene.
Opublikowano
Odkręcasz plastiki z prawej strony i tyle, za bardzo nie ma co opisywać.

hm a gdzie jest w ogóle zlokalizowany zbiorniczek?

Opublikowano
Otwórz bagażnik, zdejmij tą osłone z prawej strony pod którą masz aku (jak masz w bagazniku) i pod taką szmacianą osłonką/wyciszenie zobaczysz zbiorniczek w całej okazałości.
Opublikowano
Otwórz bagażnik, zdejmij tą osłone z prawej strony pod którą masz aku (jak masz w bagazniku) i pod taką szmacianą osłonką/wyciszenie zobaczysz zbiorniczek w całej okazałości.

Dzięki teraz wszystko jasne!