Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam , ostatnio po otwarciu maski zobaczyłem ze wycieka mi olej.. oto fota ;

http://imageshack.us/g/143/35486661.jpg/

czemu tak sie staO sie ? jak go kupilem gosc mowił ze wymieniał olej , sprawdzając czy nie ma go za mało dostrzegłem ze jest ZA DUZO , jednak nic z tym nie zrobiłem czego teraz załuje.. czy to moze byc przez to ? i czy mozliwe ze cos zepsułem przez to ? albo ze grozi mi awaria czegos jak nadal nie spuszcze troszke oleju ? bo na bagnecie pokazuje mi ze jest duzo za duzo...

druga sprawa , na innej focie , brak listwy nad oknem , macie jakis pomysł na JAKI KLEJ JA PRZYKLEIC by sie trzymała ? ;>

Opublikowano

Kolego

Za dużo oleju , to niedobrze . Pójdzie uszczelka

Olej trzeba odessać do właściwego poziomu .

Ale , może być gorzej . Oleju Ci przybyło / jeśli faktycznie było dobrze.../

gdy padła uszczelka bloku silnika : http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=CA71&mospid=47435&btnr=11_1381&hg=11&fg=15

Napisz coś więcej : silnik , przebieg , ile jest/było za dużo oleju

panta rei
Opublikowano
Kolego

Za dużo oleju , to niedobrze . Pójdzie uszczelka

Olej trzeba odessać do właściwego poziomu .

Ale , może być gorzej . Oleju Ci przybyło / jeśli faktycznie było dobrze.../

gdy padła uszczelka bloku silnika : http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=CA71&mospid=47435&btnr=11_1381&hg=11&fg=15

Napisz coś więcej : silnik , przebieg , ile jest/było za dużo oleju

kurde , ale jak to odessać teraz ten olej , no oleju jest za duzo bo jak sprawdzam bagnetem to nie ma ani MAX ani MIXNIMUM tylko jest spoko w ogole nad MAX , olałem to nie potrzebnie , teraz sie boje ze cos sie stało.. wyciek widzisz gdzie sie zrobił.. mam nadzieje ze nic wiecej poza tym wyciekiem nie ma , dzis bede starał sie odessac jakos od gory moze rurką gumową jakas i strzykawką ale niewiem czy to sie uda.. jak moge inaczej ?

e46 316i 1.9 benzyna , 2000 rok , przebieg 200tyś km..

Opublikowano

Można spuścić olej / czyli tak jak przy wymianie

ale z tym ostrożnie , bo jak Ci puści śruba na całego to wszystko wyleci .

Odessać może ci service , / ok. 10zł..

panta rei
Opublikowano

I pooglądaj ten olej ...

To da Ci info , czy nie ma tam w oleju płynu chłodniczego

Generalnie ten service , co odsysa - da ci info na ten temat ,gdy zapytasz...

panta rei
Opublikowano
Można spuścić olej / czyli tak jak przy wymianie

ale z tym ostrożnie , bo jak Ci puści śruba na całego to wszystko wyleci .

Odessać może ci service , / ok. 10zł..

ej co wy gadacie , nie widziałem co piszecie i sam odessałem rurką gumową tam gdzie bagnet sie wkłada + strzykawką , ojciec mojej panny był kiedys mechanikiem i powiedział ze spoko ,ze mozna tak , oby napewno ?