Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wszystko ładnie hula, ale tak z ciekawości piszę :)

Jak zacznę łazić przed przednimi reflektorami słyszę jakieś dźwięki, lekkie brzęczenie, tak jakby jakieś krasnoludki coś psociły.

Co to może być? Dźwięk jakby coś się regulowało tylko nie wiem co, poco i gdzie czujki są.

Opublikowano

A masz może regulatory wysokości świateł?

Bo całkiem możliwe, że któryś padł i niemogąc regulować lampą kręci cały czas jak oszalały i bez efektu - sprawdź także czy kabelki na regulatorach się nie pourywały(muszą być trzy)

Opublikowano

Regulatory mam, wszystko podłączone i działają.

Jak np. się odejdzie od auta i auto stoi, nic nie słychać. Dziwne dźwięki zaczynają się jak się chodzi przed autem lub macha rękami przed reflektorami. Nie zwróciłęm uwagi czy się zmeinia coś z wysokością świecenia, ale np w kabinie jak guzikiem do regulacji kręcę to jest widoczny efekt, 2 reflektory równo idą wyżej lub niżej.

Opublikowano

witam

u mnie jest podobnie

tez slysze jak pracuja silniczki od regulacji.u mnie chyba siada potencjometr bo jak pukam palcem w niego to swiatla wariuja( chodza gora dół),

na poczatku tez sie dziwilem co to jest

pozdrawiam

Opublikowano
mam podobny objaw autko stoi swiatła sie palą i brzęczenie... wysznupałem ze co jakis czas załańcza sie silniczek z regulacji wysokości swiateł (bez zmiany wysokości) to znaczy załończy sie ale nie podnosi swiateł... i po chwili zgasnie .. dodam ze regulacja mi działa poprawnie.
  • 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Jak zacznę łazić przed przednimi reflektorami słyszę jakieś dźwięki, lekkie brzęczenie Co to może być? Dźwięk jakby coś się regulowało tylko nie wiem co, poco i gdzie czujki są.

Witam

Podpinam sie pod stary post. Objawy pasuja idealnie do tego co u mnie w E36 sie dzieje. W wilgotne dni, zwlaszcza kiedy jest mgla! po wlaczeniu swiatel mijania (uruchomiony silnik) cos zaczyna brzeczec. Brzeczenie zlokalizowalem - prawy przor reflektor. W nocy przy podniesionej masce widac, jak halogen swieci jakby do srodka - w postaci okraglej obwodki. Drugi halogen nie widzialem zeby zarzyl sie (patrzac od tyl przy podniesionej masce).

Akumulator - nie wiem jaki jego stan. Auto raczej nie wykazuje objawow siadajacej elektryki. Odpala za 1 razem nawet w zimie.

Przewody WN - nie wymieniane co najmniej 2 lata (odkad jezdze)

Swiece - jakies 2 tys KM przejechane 1.5 miesiaca maja.

Czy to jakies zwarcie sie zrobilo? Czy moze halogen pada? Nie bardzo mam jak jezdzic bez zapalonych swiatel, wiadomo w nocy nie przejdzie.

Dzieki za jakies sugestie. Pozdro

Raf