Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam czy ktoś może mi powiedzieć dlaczego w mojej 530xd z roku 2006 w i drive komputer nie zmniejsza kilometrów do wymiany filtra DPF ? chciałem zaznaczyć że kupiłem auto jak miało 67 tyś i w i drive pokazywało wtedy 130 tyś do wymiany tego filtr ,teraz mam 88 tyś i dalej jest 130 tyś w i drive ,czy ktoś z tym kombinował czy do przebiegu jest brany pod uwagę stan tego ? czy ktoś może mi pomóc ?
Opublikowano
Ja resetowalem DPF na kompie pare miesiecy temu i wciaz caly czas mam 120tys mil.Jak bylem ostatnio na kontroli to DPF jest w b.dobrej kondycji ale czemu sie nie zmieniaja cyfry to dobre pyt :think:
The ultimate driving machine.....B.M.W///M SPORT
Opublikowano

Jak wy sprawdzacie w idrive ile macie do wymiany DPF'a?U mnie nie ma takiej mozliwosci,zeby sprawdzic, nie pokazuje, czy jest jakies ukryte mwnu?

Gdzie to moge znalezc?

Opublikowano
Wchodzisz w serwis i masz tam gdzie np olej, płyn hamulcowy klocki itd i masz też tam filtr. Przynajmniej jest tak u mnie.
Opublikowano
Wchodzisz w serwis i masz tam gdzie np olej, płyn hamulcowy klocki itd i masz też tam filtr. Przynajmniej jest tak u mnie.

Sprawdzalem tam i go nie ma, dziwna sprawa.

Opublikowano

Kurcze dziwna sprawa bo auto kupione z salonu BMW i tam tylko bylo serwisowane, a nie sadze,zeby BMW go wycielo skoro dali mi na samochod rok gwarancji.

Do tego nie przeszloby MOT (przegladu tech ) bez PDF - takie sa tutaj wymogi.

Auto jest z 2007 roku, czyli PDF byl montowany w standardzie.

Opublikowano

PDF to chyba format plików wektorowych, firmy adobe ;) A to o czym Ty piszesz to DPF ;) To tak ramach uściśleń. Jeśli ma filtr ( a po 2005r każdy diesel bmw ma filtr) to musi go mieć w idrive. W idrivie nazywa on się Particle Filter, albo Diesel Particle Filter. Dlatego nie znajdziesz pozycji DPF. Ale Particle Filter będzie, bankowo ;) Sprawdź ;)

Radość sprawia, że serce przyśpiesza
Opublikowano
... Jeśli ma filtr ( a po 2005r każdy diesel bmw ma filtr) to musi go mieć w idrive. W idrivie nazywa on się Particle Filter, albo Diesel Particle Filter. Dlatego nie znajdziesz pozycji DPF. Ale Particle Filter będzie, bankowo ;) Sprawdź ;)

Coś mi się wydaje ,że nie nie musi być informacji w idrive na temat DPF - z tego co wiem to w autach po face liftingu czyli od 2007r nie ma takiej informacji.

pozdr

Opublikowano

PDF to chyba format plików wektorowych, firmy adobe ;) A to o czym Ty piszesz to DPF ;) To tak ramach uściśleń. Jeśli ma filtr ( a po 2005r każdy diesel bmw ma filtr) to musi go mieć w idrive. W idrivie nazywa on się Particle Filter, albo Diesel Particle Filter. Dlatego nie znajdziesz pozycji DPF. Ale Particle Filter będzie, bankowo ;) Sprawdź ;)

Literowka ;)

I nie ma go w idrive u mnie na 100%