Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Jestem nowy na forum i chciałem prosić o pomoc z instalacją DIS'a mianowicie mam problem z bootowaniem dysku.

Zaznaczę, że instaluję na HP mini niestety laptop jest bez napędu CD ale przecież Deamon tworzy sam wirtual.

Screeny przedstawiają problem:

http://i450.photobucket.com/albums/qq228/bspass/screenshot4.jpg

http://i450.photobucket.com/albums/qq228/bspass/screenshot2.jpg

Podczasz ładowania klikam ESC wybieram napęd CD ale i tak to nic nie daje i kończy się na powyższym komunikacie.

Pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedź.

Paweł.

Opublikowano
Okej, poradziłem wg Twoich zaleceń. Teraz mam error gdy montuje napęd w deamonie (GT1) dalej klikam active CD potem installation wpisuje jak na filmie pass : 12345 i pokazuje złe hasło, wiesz jak to ugryźć ? Pozdro
Opublikowano
sorry ale gapę strzeliłem, sam przy instalacji BASE podałem inne hasło i nie chciało zainstalować :duh: , dzięki wielkie za info. Pozdro
Opublikowano

Mam do Cb jeszcze jedno pytanie, męczę instalację DISA od 2 dni i niestety teraz mam problemy z konfiguracją DISa aby wykrył głowicę.

Mianowicie :

http://i450.photobucket.com/albums/qq228/bspass/screenshot10.jpg

http://i450.photobucket.com/albums/qq228/bspass/screenshot11.jpg

Wydaje mi się, że nic nie wykrywa po API-Initialisierung...

Prosiłbym o jakieś info w którym miejscu popełniłem błąd. Pozdrawiam

Opublikowano

Sprawdż czy remote host w EDIABAS.INI masz ustawiony poprawnie tj:

TCP/IP Configuration
[TCP]
;=============================================================================

;-----------------------------------------------------------------------------
; RemoteHost
;       Description :   server address/name
;       Default     =
RemoteHost           = 192.168.68.1

;-----------------------------------------------------------------------------
; Port
;       Description :   IP communication port
;       Value       :   1000 < port < 30000
;       Default     =
Port                 = 6801

Opublikowano

EDIABAS.INI mam dobry, przeinstalowałem ponownie VM na 7.1 próbowałem znowu przejść API i nadal to samo, zapora wyłączona, antywirusa brak. :|

Masz jakiś pomysł ?

Pozdro

Opublikowano
Opublikowano

Fakt, nie wpadłem na ten wątek, dzięki za nakierowanie.

btw teraz po prostu zrobić 'delete' starego DIS'a aby nie zajmował miejsca ?

Pozdro i dzięki

Opublikowano

Kolego trandolf nie bądź już aż tak skromny, tylko mogłeś od razu podpowiedzieć o Twoim obrazie :)

Wiem wiem, zaraz Cie wychłostają, że bijesz na ściąganiu, lecz Ci krytycy mogli sami zrobić coś takiego i udostępnić jak i Ty. Mało tego, podejrzewam że chcieli by za to kasę!

I jestem niemalże pewien iż większość "mądrych" z tego czy innych forów używa Twojego pomysłu.

Wielkie słowa uznania za Twój pomysł!

Pozdrawiam.

Opublikowano
Ja nie chcę nikogo namawiać na tego gotowca, bo tak na prawdę można DIS-a postawić samemu od A-Z. Cała wiedza z jakiej korzystałem została zaczerpnięta z tego forum. Ja po prostu chciałem umieścić wszystkie programy do BMW w jednym miejscu, a z mojego punktu widzenia najlepszy był chomik, dlatego, ze linki nigdy nie wygasną, dla mnie darmowy oraz bardzo pomocny był program chomikbox do przesyłania takiej ilości danych. Niestety coś za coś chomik zarabia za to pobierając opłatę od ściągających, ale nie jest ona chyba aż taka wysoka. Życzę udanej diagnozy swojego "cukierka" :wink:
  • 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Mam taki problem podczas instsalowania bazy disa.

W wirtualnej maszynie przełącze na CD laduje sie DHCP staje no boot filename recived i wyswietla komunikat:

,,Not bootable CD, floppy or hard disc detected.

• 2 lata później...
Opublikowano
kolego trandolf masz moze jakieś namiary na swojego gotowca bo juz 2 dni mecze instalacje i poległem na zmianie ustawien zeby wykrył głowicę i tam w tym menu na białym tle gdzie wciska sie numerki i zmienia konfiguracje za chiny nie moge nic wpisać klawiatura w tym menu mi nie działa,proszę o pomoc...