Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam,

jako ze nie znalazlem zadnej dobrej podsufitki (poza sklepem fabrycznym w cenie 1478PLN sic!!!!!) wiec podjalem decyzje o zerwaniu starej i naklejeniu newego materialu na stara baze...

pytanie moje dotyczy rozbioru slupkow i wszystkiego innego przed wyjeciem starej podsufitki

- czy sa jakies ukryte niespodzianki??

- czy przygotowac zawczasu spinki nowe (jesli tak to ile?)

- czy ta oslonka wokol szybra (tzn ta nakladka zalozona na podsufitke i krawedzie szybra) bedzie sie nadawala po zdjeciu do ponownego uzycia??

- jakies inne zagadnienia o ktorych powinienem wiedziec zawczasu??

oczywiscie zrobie dokumentacje techniczna i umieszcze na forum - mam nadzieje ze sie przyda dla innych chetnych wykonac cos samodzielnie...

klej i material mam zakupione na Alledrogo...

pzdr

Arkadiusz

Opublikowano

Witam

Prosta robota. Przednie słupki ściągasz ciągnąc do siebie. Raczej niczego nie połamiesz. Odkręcasz daszki przeciwsłoneczne (+lampki oświetleniowe lusterek jak są w daszkach), lampi na środku, switch szybra, rączki na podsufitce dla pasażerów i po odkręceniu górnych punktów mocowania przednich pasów bezpieczeństwa ściągasz osłony supków B. Osłony słupków C: usuwasz lampki oświetlenia i ściągasz słupki ciągnąc do siebie. Podsufitkę w tym momencie masz już na głowie bo nic jej nie trzyma :] Chyba o niczym nie zapomniałem. Cała operacja ściągnięcia zajmuje mi 10-15 minut. Czyli na pierwszy raz zajmie Ci pół godziny. Co do paska wokół szybra, chyba schodzi razem z podsufitką, ale pewności nie mam.

Pozdrawiam

Przeczytaj moje artykuły:

Test 530d F10, przekrojowy o E30 i E36

http://img40.imageshack.us/img40/1371/renoma.jpg

http://images.spritmonitor.de/310241.png