Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich i proszę o pomoc!!

Dziś rano jak zwykle wsiadam do autka, odpalam chce wrzucić wsteczny-wciskam sprzęgło i ..... stopa wpada w podłogę. Co się dzieje? Sprzęgło w ostatnim etapie zaczyna łapać-tak z 3cm przed końcem skoku, ale biegu i tak nie da sie wrzucić :-( pompowanie nic nie daje. Płyn hamulcowy jest, hamulec jest "twardy" Co może być przyczyną. Mroźna noc mu zaszkodziła??Auto w wakacje sprowadziłem z Niemiec i jak dotąd nie było żadnych problemów.

Pomocy!!

Opublikowano
witam!.może się po prostu zapowietrzył.sprubój je odpowietrzyć.odpowietrza się jak hamulce tylko otpowitrznik masz przy skrzyni biegów na siłowniczku sprzęgła.poszukaj też na forum,coś znajdziesz na ten temat!.pozdro
klepało ale przestało!!!
Opublikowano
Mam nadzieję że to będzie tylko to. Teraz pytanie dlaczego tak sie stało? Żadnej plamy płynu pod autkiem, nie było też żadnych objawów "mięknienia" sprzęgła itp - tylko tak od razu kaplica :( Chyba, że coś przeoczyłem....
Opublikowano
nie wiem.najpierw spróbuj odpowietrzyć.ale przed tym[albo w razie potrzeby po tym]wejdż w ''szukaj'' może coś znajdziesz. a jak nie to pisz ktoś ci zawsze pomoże :D .pozdro
klepało ale przestało!!!
Opublikowano
Mam nadzieję że to będzie tylko to. Teraz pytanie dlaczego tak sie stało? Żadnej plamy płynu pod autkiem, nie było też żadnych objawów "mięknienia" sprzęgła itp - tylko tak od razu kaplica :( Chyba, że coś przeoczyłem....

Jezeli masz linke /bo nie wiem /to pewnie pekla

pozdrawiam

Opublikowano

Szczegółowo przeszukałem forum i tak na 90% wydaje mi sie że jest zapowietrzony-znalazlem coś podobnego jak u mnie. To się okaże jak będę juz w domu. Oby nie było niespodzianek i obeszło się bez mechanika. Nie daje mi tylko spokoju to: Dlaczego? Płynu było w normie. Może ktoś jeszcze spotkał się z czymś takim?

belgus: nie mam linki tylko hydraulika

pozdrówka

Opublikowano
Dzięki artur80 za "pocieszenie" :shock: Andrzejki i tyle planów a tu być może coś takiego..... Nic tylko :beksa: Ciągle mam nadzieję że tylko wystarczy odpowietrzyć....
Opublikowano
Wymiana jego jest bardzo szybka i ja zdecydował bym sie na jego wymianę bo jeśli nawet uda się odpowietrzyć to sytuacja może się powturzyć.A czy wysprzęglik jest mokry?
Opublikowano
Jak wrócę do domu to będę wiedział-rano jak pobieżnie i w pośpiechu patrzyłem, to nic "dziwnego" nie zauważyłem. Jak pisałem pod autem było sucho ale to nie znaczy że sam wysprzęglik był suchy. Póki co dzięki za rady - jadę reanimować auto.
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano
Jarek nieładnie - jak zaczynasz temat i znajdujesz rozwiązanie to nie olewaj juz niepotrzebnych kolegów tylko szczegółowo opisz co zrobiłeś, co pomogło, jak do tego doszedłeś, jakich błędów unikać, na co zwrócić uwagę etc...wszystko. Jesteśmy tu m.in. po to żeby sobie pomagać.Ja mam dokładnie ten sam problem ale twój post tylko mnie wk...ł... a nic nie pomógł. Troche szacunku do kolegów...kolego. Mamy te same problemy z autami wiec pomagajmy je sobie rozwiązywać nawzajem, a nie tylko wyciągajmy łape do innych jak czegoś potrzebujemy. HOUGH!