Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
kolego 90 zł za jeden to dla mnie sporo tam sa 2 sruby do odkrecenia zada filozofia sam sobie wymień. Co do amorków musisz wiedziec jakie masz zawieszenia bo w naszym autkach sa rózne.

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=161201 Zapraszam do galerii

Sprzedam

Przekaźniki modułu komfortu do E46 3-Seria, M3, E83 X3, E52 Z8 , Z4 E85, E53 X5 E39, M5 E38 - centralny zamek, podnośniki szyb)

Zdjęcia przekaźników w galerii

Opublikowano

a jak mam sie dowiedzieć jakie mam zawieszenie ?

tu mam rozkodowany numer vin , moze coś da..

Vehicle information

VIN long WBAAL11060AX13542

Type code AL11

Type 316I (EUR)

Dev. series E46 (4)

Line 3

Body type LIM

Steering LL

Door count 4

Engine M43/TU

Cubical capacity 1.90

Power 77

Transmision HECK

Gearbox MECH

Colour COSMOSSCHWARZ METALLIC (303)

Upholstery STOFF MAGLIA/LEDER/HELLBEIGE 2 (E9HC)

Prod. date 2000-04-01

Order options

No. Description

256 SPORT-/MF-STEERING WHEEL/CRUISE CONTROL

302 ALARM SYSTEM

320 MODEL DESIGNATION, DELETION

435 WOOD TRIM

441 SMOKERS PACKAGE

465 THROUGH-LOAD SYSTEM

473 ARMREST, FRONT

521 RAIN SENSOR

534 AUTOMATIC AIR CONDITIONING

550 ON-BOARD COMPUTER

661 RADIO BMW BUSINESS

692 CD CHANGER I-BUS PREPARATION

818 MAIN BATTERY SWITCH

863 EUROPE/DEALER DIRECTORY

877 DELETION CROSS-OVER OPERATION

886 DUTCH/OWNERS HANDBOOK/SERVICE BOOKLET

Series options

No. Description

548 SPEEDOMETER WITH KILOMETER READING

hmm ? ;> ;d

Opublikowano
Ja powiem tak z tego co obserwuje forum i czytająć tematy choćby mój przypadek to tylko sachsy niestety tanie nie są.. u mnie są monroe ktoś wcześniej wymieniał, do tego sprężyny ja robiłem i auto raz że stoi wysoko jak rosomak do tego auto na zakrętach nie zachowuje się tak jak powinno jak fabryka to nakazała... i niby auto naprawione a dalej jakby ze "zwichniętą nogą"
Opublikowano

a czemu nie bilstein b4 ????

co do autora wątku ma zwykłe zawieszenie !!!

ale przy okazji wymieniłbym poduszkę amortyzatora prawie pewne że wybita .... co do ceny to max 50 zł za sztukę z tyłu ! 90 zł to może wziąć jeśli byłaby sprężyna na amorku tak jak z przodu i konieczny byłby ściągacz ....

SPECIAL REMAPPING SERVICE - SOFTWARE ENGINEERING - IDA PRO

Chiptuning Łódź

ŁÓDŹ BYDGOSZCZ BIRMINGHAM LONDON

https://www.tc-performance.com/

Opublikowano
mam mozliwość kupic :

Sachs Super Touring - 155zł/szt.

dobra cena ?

Jeśli z pewnego źródła bierz sachsy tylko dowiedz sie dokładnie nr serii jaki powinien być do twojego modelu.

Opublikowano

co do bilstein b4 to slyszalem ze gosc wymianiał i podniósł mu sie samochod i wyglada jak pokraka , troche sie tego boje ;p

a mogłbys pokazac mi jakis link allegro jakie bys kupił na moim miescu ?

no czy z pewnego to nie wiem , bo od goscia z tego forum , z ktorym pisze na priv , ma duzo czesci w ofercie i taka cene mi zaoferował , mozliwosc wystawienia faktur itd wiec mysle ze chyba porzadna firma..

Opublikowano

No tutaj musialby pomóc ci ktoś kto już zmieniał, ja również nie wiem czy na 100 % będą pasować ja jak zmieniałem spręzyny koleś w katalogu sprawdził (zwykły sklep moto) odczytał nr założył a tu honker wyszedł :mad2:

Napisz i zapytaj się powiedz jak sprawa wyglada prosto z mostu.

Opublikowano

najgorsze ze gosc na przegladzie powiedział mi ze prawy tylny amorek NAPEWNO DO WYMIANY , i tylko tyle... nic nie dodał o sprezynach czy poduszkach.. i teraz czlowiek sie nastawił na to tytlko a dojdzie napewno jeszcze cos i odczuje po kieszeni... no ale nic , nie zaluje na samochod bo wiem ze jak bede wymieniał all na bierzaco to bedzie mi dluzej służył..

trudno jak nie umiem stwierdzić jakie beda pasować na 100procent , to poprostu dam mechanikowi i on niech kupi takie aby pasowały.. zarobi na mnie pewnie jescze na tym ale co poradze jak sam sie nie znam... :mad2: dzizzz najgorsze ze ja mu powiem ze chce amory do 170 zł , i mogłbym za to miec sachsy a on moze mi kupic jakies KUPOWATE... dobra jakos sobie poradze , thx za pomoc

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
no dobra a teraz jak wybrac takie ktore beda pasowac na 100 procent do mojego ? podałem wyzej numer vin.

http://www.czescidobmw.pl/Zawieszenie_standardowe,k,7977.php - wszystkie stad beda pasowac ?

sorka ze jestem taki zielony ale mam bmw od 2 miesięcy i dopiero ucze sie tego wszystkiego...

Co do tej osoby to polecam w 100% sam kupowałem czesci i mozna brać w ciemno. Sprzedający zna sie na rzeczy i dopaduje Ci taką czesc jaka powinna byc ale musisz podać nr VIN. z tego co wkleiłes masz zwylłe zawieszenie a nie sportowe. Pisałes o sachs ze komuś sie podniosło auto. Mogło być tak ze miał sportowe zawieszeni a kupił amorki standardowe. Ogólnie to bierze to co poleca Ci sprzedający z tej strony co podałeś ale sachsy. troche kosztuja ale bedziesz miał tak jak mam być

Sprzedam

Przekaźniki modułu komfortu do E46 3-Seria, M3, E83 X3, E52 Z8 , Z4 E85, E53 X5 E39, M5 E38 - centralny zamek, podnośniki szyb)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
bedzie tak jak masz w serii . zamawiałem tam kilka czesci i jestem zadowolony , nawet konta nie miałęm wszystko w ciemno wiec moge poleci sprzedający naprawde w wie co dobre do naszych BMW . Byłem zadowolony. Kontakt tez dobry nawet uprzedzi ze paczka moze przyjsc dzień pózniej niż to było przewidziane . Ogólnie polecam

Sprzedam