Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

mam takie pytanie czy da sie jakos stwierdzic czy katalizatory sa juz przypchane? moj przelot w bmw to 270tys:) wiec juz troche najechane ma. Jakie konsekwencje bedzie mialo usuniecie katow? te pozytywne i negatywne. I co wspawac zamiast nich?

Opublikowano
Ja też katów nie mam. Usunięte same środki, puste puszki zostawiłem. Różnice tylko takie: głośniejsza praca turbiny szczególnie kiedy zimna(mi się to podoba), bardziej gryzące spaliny. Przejechane ponad 25 000 km i wszystko OK. A tak logicznie myśląc to jak łatwiej spalinom wychodzić poza auto, to sprawność jak i chłodzenie turbiny musi być lepsze :)
Opublikowano

oczywiście dużo ludzi jeździ bez katów ! u Ciebie do wycinki idą 3 szt. , plusy są takie że turbo szybciej wstaje i nie jest już tak obciążane przez ciśnienie spalin ....

minusy do jak ktoś wspomniał bardziej gryzące spaliny ale mi się wydaje że bez katów jednak mniej dymi ...no świst dla jednego będzie plusem dla innych minusem ....

SPECIAL REMAPPING SERVICE - SOFTWARE ENGINEERING - IDA PRO

Chiptuning Łódź

ŁÓDŹ BYDGOSZCZ BIRMINGHAM LONDON

https://www.tc-performance.com/