Skocz do zawartości

Podgrzewane lusterka standardowo?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Chciałbym się dowiedzieć czy podgrzewane lusterka w BMW e39 to standard czy nie? Bo przeglądam sobie zawsze części na allegro i widze, że wszyscy sprzedają podgrzewane. Jak tak to jak się je włancza jakimś przyciskiem. Dopwiem, że mam te z fotochronem.

Opublikowano
W E-36 nie włącza ich się w żaden sposób, po prostu grzeją cały czas.
http://i3.tinypic.com/w1v0w6.jpg
Opublikowano
W E-36 nie włącza ich się w żaden sposób, po prostu grzeją cały czas.
Chyba chodziło o E-39.

Poziom poczucia humoru jest wprost proporcjonalny do Twojego IQ.

http://img407.imageshack.us/img407/5961/roxbury9je.gif

Opublikowano
  • Autor
Jeżeli ich się nie włancza to umnie nie grzeją, i jeżeli to był standard. Gdzie mam szukać przyczyny że nie grzeją i jak sprawdzić czy napewno są podgrzewane?
Opublikowano

Mam podgrzewane ale z zewnatrz nie widac albo ja nie zauwazylem zeby bylo jakies oznaczenie tego podgrzewania jak w innych markach.

Wydaje mi sie ze jedyne rozwiazanie to wyjac lustro i jesli sa przewody podlaczone do lustra tzn ze jest podgzrewane.

Nie wiem jak jest z tym kiedy grzeja a kiedy nie moze ktos sie wypowie , choc wydaje mi sie ze kiedy temp. na zewn. spada do 0 albo na ''-''

Opublikowano
nie wiem jak w e39 ale w e36 jest wiazka kabli do podgrzewani lusterek ale nie kazde lusterka maja podgrzewacze. jednak jezeli maja to dzialaja caly czas nawet w lato nie ma zadnego wlacznika tej funkcji

życie zaczyna sie od 200km/h

http://royy.net/~serfer123/bmw/7.JPG

Opublikowano
Z tego co wiem to podgrzewanie lusterek wlacza sie razem z ogrzewaniem tylnej szyby. Nie ma oddzielnego przycisku do lusterek.
Opublikowano
  • Autor
a jest jakiś sposób na to sprawdzenie bez rozbierania lusterka. I może ktoś wie na 100% jak one się włanczają czy to zależy od temperatury na zewnątrz, czy grzeją non-stop, czy są włanczane razem z podgrzewaniem tylniej szyby, a może jest na konsoli oddzielny przycisk do włanczania? Pomóżcie bo jak przyjdą mrozy to, co ręcznie je mam odgrzewać?
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Z tego co wiem to podgrzewanie lusterek wlacza sie razem z ogrzewaniem tylnej szyby. Nie ma oddzielnego przycisku do lusterek.

Dokładnie tak, dodatkowo po właczeniu silnika, kiedy jest niska temperatura (dokładnie nie pamiętam, czy poniżej 3, czy poniżej 0 stopni) włączają się same na jakiś czas.

Wiecie co, kupcie instrukcje, please. Takie rzeczy są tam opisane dokładnie, włącznie z na przykład obsługą świateł pozycyjnych jednostronnych :)

Kai
Opublikowano

Dokładnie tak, dodatkowo po właczeniu silnika, kiedy jest niska temperatura (dokładnie nie pamiętam, czy poniżej 3, czy poniżej 0 stopni) włączają się same na jakiś czas.

Wiecie co, kupcie instrukcje, please. Takie rzeczy są tam opisane dokładnie, włącznie z na przykład obsługą świateł pozycyjnych jednostronnych :)

Nie sadze by ogrzewanie lusterka wlaczalo sie po wlaczeniu ogrzewania tylnej szyby, nie raz nie mialem wlaczonej tylnej szyby a szron z lusterek splywal wiec mysle ze ogrzewanie lusterek wlacza sie automatycznie po gongu przy temp +3

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Nie sadze by ogrzewanie lusterka wlaczalo sie po wlaczeniu ogrzewania tylnej szyby, nie raz nie mialem wlaczonej tylnej szyby a szron z lusterek splywal wiec mysle ze ogrzewanie lusterek wlacza sie automatycznie po gongu przy temp +3

Mam wrażenie, że nie czytasz tego, na co odpowiadasz...

Przecież dokładnie to napisałem.

Dodatkowo w instrukcji E39 pisze, że ogrzewanie lusterek włącza się automatycznie.

Kai
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Sluchajcie mam E39 i wlacza sie to lusterko przyciskiem od ogrzewania tylnej szyby!! Ale chodzi mi o to ze moje lewe nie grzeje sie!! co mozna zrobic ???
BMW a to dobre jest!!!!!
Opublikowano

no nie własnie jakieś 3 dni temu skończyłem czytać instrukcje do e39 (całą) i nie przypominam sobie nic o podgrzewaniu lusterek, teraz sie tak zastanawiam i wydaje mi sie to dziwne że nie było nic o podgrzewaniu

dobar poszedłem do tej instrukcji :D i przeczytałem że lusterka są automatycznie podgrzewane po przekręceniu kluczyka do pozycji 2, ale nie ma przy tym gwiazdki co oznacza że to jest wyposażenie standardowe :wink:

Największe forum maszyn budowlanych www.kopaczka.pl
Opublikowano

UWAGA, lusterka zaczynaja grzac w temperaturze +3. Nic nie trzeba wlaczac, to BMW - dziala automatycznie, he...

Pozdrawiam

GO NAVY...
Opublikowano
  • Autor
Umnie właczają się gdy włącze ogrzewanie tylniej szyby, ale prawa strona nie grzeje co może być??
Opublikowano
a u mnie nie wlaczaja sie :( co moze byc przyczyna??
The ultimate driving machine