Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
jak sprawdzic czy pasek rozrzadu jest wlasciwie naciagniety bo po wymianie mam wrazenie ze jest za mocno napiety slychac to po pracy rolki i dziwnym poglosie dobiegajacym z okolicy rozrzadu moze wypowie sie ktos
NIE MA JAK 192 KM
Opublikowano

a czy przy wymianie paska też wymieniłeś tą rolkę napinającą? jesli nie to radzę ci to jak najszybciej zrobić!!!!!!!!

bez względu na naciąg paska rolka nie powinna głośno chodzić a siłę naciągu ustawia się specjalnym przyrządem a paramer naciągu jest podany w opisie dla tego silnika!!!

ja osobiście przy naciągu paska napięcie sprawdzam w najdłuższym wolnym odcinku paska próbująć go obrócić dwoma palcami i pasek nie powinien dać się obrócić więcej niż o 90stopni

Opublikowano
jestes z zar czy masz jakiegos dobrego niedrogiego mechanika bo ten osiol co robil mi auto to pomylka nie mechanik ja jestem z glogowa przed wymiana rozrzadu autko chodzilo jak igielka a teraz jakies dziwne mruki :duh: :cry2:
NIE MA JAK 192 KM
Opublikowano

Skoro nie bylo slychac napinacza przed wymiana paska to znaczy ze rolka jest juz zuzyta a mechanik napiol za mocno pasek.

Wymien rolke i niech ci naciagna ten pasek tak jak ma byc.

GRACUS7 opisal sposob naciagania paska jaki jest szeroko stosowany i poprawny.

Pozdro

Opublikowano

napiął za mocno to dosc mozliwe, dlugo juz tak jezdzisz?

Ja bym wymienil go na nowy, on sie mógł nadwyręzyc, a tym bardziej ze to m40 i ten pasek jest konstrukcujnie nie taki jak powinien byc, jest za wąski i przez to czesto trzeba go wyminiac. Rezultatem tego rozwiazania (nieudanego) niemcy stworzyli nastepce m43 na łancuchu...

pozdr

CARFIX BMW

Pełny serwis pogwarancyjny.Kodowanie i programowanie, indywidualizacja ustawień. Aktualizacja oprogramowania. Dostęp do serwera online(OSS),ASAP oraz Werkstatt information recherche (WIR). Cześci nowe - parts sales support (PASS) i używane do BMW.

Szczecin ul.Mieszka I 61a

Tel.692377209

Opublikowano
pasek i rolke zalozylem nowa jakies 800km temu wiec chyba nie ma sensu znowu wymieniac tylko ustawic to tak jak ma byc
NIE MA JAK 192 KM
Opublikowano

ale jak popuścisz teraz pasek to powinien on być wymieniony na nowy!!! przy każdym zdjęciu, paska nie zakłada się ponownie!! moze kupiłeś jakąś tańszą rolkęi teraz zaczeła ci wyć.... albo mechanik cię oszukał i nie załozył nowej tylko zostawił starą!!!

a tak na marginesie to sprawdź dobrze czy oby napewno to wyje ci rolka od paska ? moze to łożysko alternatora lub pompa?