Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie

Od jakiegoś czasu zaczęło mi nieprzyjemnie zawiewać przy wlączeniu klimy.

smród wystepuje tylko przez chwile

jednak drażni

odgrzybianie było wykonane, jednak tak jak przeczuwałem nie pomogło

Czy można cośz tym zrobić ??

Pozdrawiam

Opublikowano

Pewny jestes ze to klima.... :?:

Nie wiem jaka masz skrzynie,ale jak manual to tez sprzeglo jak sie pali to potrafi smierdziec.Poczatkowo tez myslalem ze to z nawiewu,nawet bylem pewny :wink:

The ultimate driving machine.....B.M.W///M SPORT
Opublikowano
Sprzęgło ma całkowicie inny smród, to co kolega opisuje to zapach takiej stęchlizny, albo niezbyt przewietrzonego pomieszczenia, dość "wilgotny" zapach. Wydaje mi się, że odgrzybianie dobrym preparatem załatwi sprawę.
Radość sprawia, że serce przyśpiesza
Opublikowano
Sprzęgło ma całkowicie inny smród, to co kolega opisuje to zapach takiej stęchlizny, albo niezbyt przewietrzonego pomieszczenia, dość "wilgotny" zapach. Wydaje mi się, że odgrzybianie dobrym preparatem załatwi sprawę.

Tez tak mysle ,bo kiedys mialem to samo

Opublikowano
sprzeglo nie, mam automatyczna skrzynie. A o tym dobrym preparacie to juz probowalemnic nie dalo

Kolego tylko odgrzybianie, no chyba że parownik do wymiany. Odgrzybianie można przeprowadzić na kilka rożnych sposobów, prponuje poczytać http://www.motofocus.pl/technika,5159,obsluga-ukladu-klimatyzacji-przeglad-i-odgrzybianie-w-jednym.html. Lepiej żeby odgrzybianie pomogło, bo wymiana parownika jest droga i rzadko kto się tego podejmie w E60.