Skocz do zawartości

akumulator tylko jaki do diesla

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Chcialem kupic akumulator poniewaz ten juz raczej sie nie nadaje do nieczego, ale nie wiem jaki nie moge w instrukcji nigdzie tego znalesc ktos sie orientuje jaki to moze byc akumulator w sklepie powiedzieli mi ale do 320 bo nie mozna bylo znalesc 324 100Ah to chyba troszke za duzo poniewaz alternator nie bedzie w stanie go doladowac za wszystkie informacje bede bardzo wdzieczny akumulator znajduje sie w bagazniku

Opublikowano
hmm wedlug katalogu centry wychodzi 92Ah :shock: nie wiem czy to mozliwe fak ze jest 324 ale jako coupe lub touring to w modelu 524td i 525tds sa mniejsze pojemnosci akumulatorow
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Nie przesadzajmy, co za różnica 80, 85, 92Ah... To nie są różnice zauważalne dla alternatora. Przesadą byłoby wsadzenie 55-65Ah lub 120Ah. Wtedy mogą być problemy.

Kup dobrej firmy, większej pojemności, w zimie i tak pojemność przez niską temperaturę leci w dół...

Kai