Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Jestem świeżakiem na tym forum i mam takie pytanie czy dało by radę zamontowac ekonomizer do mojego compacta. Czytałem pare tematów na ten temat i jedni mówia że da radę jedni mówią że nie ma takiej możliwości. Zależy mi na tym żeby wymienic tylko przednia czesc zegarow aby tylnia czesc z przebiegiem i numerem VIN zostala orginalna.Czy to wogole ma prawo dzialac czy odpada taka opcja zamiany zegarow ?
Opublikowano
Co to jest te Twoje realoem??Jakaś nowa technologia w pomiarze spalania??

Nowy nie jestes powinienes wiedziec -.-

Czesto pojawia sie na forum

Opublikowano
na pewno nie jest to plug&play,wiem bo wkładałem i ekonomizer nie zadziałał.Z drugiej strony skoro compact ma mini komputer który pokazuje spalanie to teoretycznie jest możliwość podpięcia ekonomizera ale nie słyszałem żeby ktoś się bawił w coś takiego.
A little piece of heaven in my hands
Opublikowano

Minikomputer, chodzi o ten w zegarku?

On chyba pokazuje tylko srednie, pewnie trudno byloby tak zakombinowac zeby podawal aktualne do zegarow. Co o tym sadzisz?

Opublikowano
Minikomputer, chodzi o ten w zegarku?

On chyba pokazuje tylko srednie, pewnie trudno byloby tak zakombinowac zeby podawal aktualne do zegarow. Co o tym sadzisz?

wiem jak jest realizowane średnie spalanie w normalnym obc,jest to połączenie chwilowego spalania(z ekonomizera) i prędkości z licznika.Więc teoretycznie żeby komputer obliczył średnie spalanie musi dostawać sygnał chwilowego spalania.Na marginesie w Z3 też nie ma ekonomizera i też nie działa po włożeniu zegarów z ekonomizerem.

Wydaje mi się najprostszym sposobem jest wyczajenie przewodu do komputera który informuje o spalaniu i podpięcie go do ekonomizera.Oczywiście podstawą jest posiadanie komputera w aucie,no i nie ma pewności czy będzie pokazywał prawidłowe wartości.

A little piece of heaven in my hands
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano

Witam z ekonomizerem prosta sprawa 17 pin ze sterownika silnika biało/czarny kabelek nam wychodzi i trzeba go podpiąć do tablicy do 21 pinu wtyczka x16 w tablicy biała bodajże .

Posiadam schematy elektryczne gdy ktoś potrzebował , mogę też pomóc przy innych problemach