Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Bez powodu.

Komputer nie pokazuje żadnych błędów, poza błędem dsc że nie widział ecu.

Zdarza się to raz na dwa-trzy dni, ot zgaśnie na postoju albo w trakcie równej spokojnej jazdy, po zgaśnięciu natychmiast go mozna odpalić i jedzie dalej.

Jest to tak nieregularne że nie jestem w stanie określić przyczyny. Jedno co zauważyłem to to że zimą jest spokój a zaczyna się gdy robi się ciepło.

Styki i przekaźniki przy module komputera są ok i nie gaśnie na wybojach itd więc raczej nie jest to kwestia jakichś złączy.

Martwi mnie że zaczyna się to dziać chyba coraz częściej.

Ma ktoś jakiś pomysł?

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano
długo się z tym bujałem i wszyscy rozkładali ręce, więc może się komuś przyda
Opublikowano
Doceniam chęć pomocy. Dobrze, że usterka została usunięta -podejrzewam, że wpadłeś w koszta przez to i to niezłe..
Opublikowano

jeśli auto gaśnie bez powodu albo nie chce odpalić bez powodu albo odpala zbyt długo to czujnik położenia wału jest bardzo prawdopodobny.

Nie wiem jaki wystepuje w BMW ale w Renówkach 2 x czysciłem (jest magnetyczny na którym zbiera sie syf) i dziwne odpalanie im przechodziło

sadzomiotacz pędzony gnojówką

Sprzedam swoje BMW E91 320d 163 KM 2006 390 kkm, Navi Prof., panorama, bezwypadkowe, zadbane, pewne. Info - priv

Opublikowano
Dobrze, że usterka została usunięta -podejrzewam, że wpadłeś w koszta przez to i to niezłe..

Sam czujnik niewiele, bo 400zł plus wymiana ale po drodze podejrzewałem dpf (czyszczenie), przekaźnik (wymiana), immobiliser, czujnik temperatury, sugerowano mi nawet wymianę całego komputera...

Na szczęście znalazł się serwis który powiedział: "Szukamy i dopóki nie znajdziemy nic pan nie płaci" i w końcu znaleźli :cool2:

Opublikowano
No akurat Auto Chip we Wrocławiu to na forum ma zła renomę, ale jak widać może zaczęli się tam starać.