Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Serdecznych Państwa

W 525tds 93r. prawdopodobnie przez wytarcie się szczotek, moja pompka paliwka kręci sie ze zmniejszoną wydajnością .Być może lata juz na samych drutach.Paliwo jednak podaje , ale nie wiem ,czy ciśnienie jest odpowiednie.

I teraz mam pytanko w związku z tym:czy wystarczy obecność paliwa w wężyku, czy tez musi być pod jakimś konkretnym ciśnieniem????Czy brak ciśnienia wytwarzanego przez podejrzaną może wpływać na obroty silnika??? Proszę o helpa i oczywiście pozdrawiam

Opublikowano

Serdeczne Panstwo Wita

Nie moglem sobie odmowic :P

Ja Cie krece,nikt tak sie do mnie w zyciu nie zwracal :oops:

Wracajac do pytanka to wydaje mi sie,ze gdyby pompa nie musiala dawac cisnienia to nikt by sobie posladkow :D nie zawracal tlko stosowano by obieg paliwa wymuszony.

pozdrawiam czule

Opublikowano

Pompka w baku nie daje dużego ciśnienia.

Usprawnia ona jedynie odpowietrzenie układu w wyniku jakiegokolwiek zapowietrzenia i sprawia że układ się nie zapowietrza przy niskim poziomie paliwa w baku.

W pompie wtryskowej jest pompa ssąca i wytwarająca ciśnienie, tylko że powietrza tłoczyć nie będzie. Dlatego dołożono pompkę do baku aby ten proces odpowietrzenia usprawnić.

Jednak pompka ta musi pracować, gdyż jej niesprawność powoduje opór dla zasysającej także pompy wtryskowej i tym samym zasysanie powietrza na łączeniach paliwowych pompki z korpusem i przy niskim poziomie paliwa (poniżej już 20l) pompa wtryskowa zasysa paliwo z powietrem na wyższych obrotach silnika

Opublikowano

Dzięki za dobre słowo Panowie , ale jakbyście mieli jakąś informacje co do ciśnienia , tak, jak to mówią "przy okazji" ...to bym był bardzo wdzięczny :D

Na forum jestem codziennie od paru dni ,zostały mi do przeczytania strony

10.......159. Pozdrawiam