Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Panowie gdzie w okolicach Katowic, Bytomia, Zabrza itp. można dobrze zregenerować przekładnie?
Opublikowano
Znalazłem firmę zajmującą się regeneracją przekładni kierowniczych BMW. Firma znajduje się w Bytomiu przy ul. Zabrzańskiej 100 („Twój Serwis”). Paru moich znajomych korzystało z ich usług i są zadowoleni tak, więc myślę, że ja też skorzystam. Na regenerowaną przekładnie dają 12 m-cy gwarancji.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Tylko nie nie 'Twój Serwis', litości. Byłem u nich RAZ właśnie w sprawie przekładni i fachowość z jaką obsługują samochody mnie powaliła na kolana. Koleś 4x chodził z moją przekładnią /dobrze, że nie z mojego auta tylko firmówki/ na zaplecze bo o każdą rzecz o którą go zapytałem musiał 'iść zapytać się szefa' , a jak tam czekałem wrócił do nich koleś któremu na drodze odpadła cała podłoga plastikowa pod silnikiem bo przykręcili ją na 2 śrubkach po przekątnej. Przez 20 min jak tam byłem nie byli w stanie tego poprawić bo zgubili :!: :!: ostatnie dwie śrubki oryginalne /wpadły im do kratek spływowych/ :duh: i szukali rozwiązania problemu. To się nadawało na skecz co tam się wyprawiało. Przekręć tu http://www.tomag.com.pl/index.html , kiedyś miał nawet nowe przekładnie do E46 w ekstra cenach.
Opublikowano
Ja nie będę u nich nic robił. Chce tylko odebrać zregenerowaną przekładnie i zostawić swoją. Myślę, że jeżeli dają 12 miesięcy gwarancji na zregenerowaną przekładnie to są pewni swojej roboty. Wymianę zrobię w własnym zakresie, bo to nic trudnego zależy mi jedynie na dobrze zregenerowanej przekładni.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jak oni regenerują tak te przekładnie jak pracują na serwisie to dzięki bardzo. Co z tego, że dają gwarancję, zapłacą Ci koszta zbieżności i płynu jak będziesz musiał drugi raz to zrobić?
Opublikowano
Może i masz racje ale paru moich znajomych regenerowało u nich przekładnie i jak na razie wszystko OK. Mam nadzieje że nic się u nich nie zmieniło od tego czasu :wink:
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano
Minęło już parę miesięcy od stwierdzenia zużycia mojej przekładni i mogę podzielić się z wami swoim doświadczeniem. Faktycznie firma „Twój Serwis” z Bytomia nie poradziła sobie z regeneracją przekładni. Co z tego, że wymienili uszczelnienia i parę innych pierdołek jak przekładnia i tak dalej miała luzy i strasznie stukała. Po dłuższej rozmowie udało mi się nakłonić Szefa tego serwisu na zwrot kasy. Odpuściłem sobie regeneracje i zacząłem szukać używki. Na dzień dzisiejszy założyłem już 3 używane przekładnie i wszystkie w większym lub mniejszym stopniu miały luz i stukały. Kurcze coś mi się zdaje, że mam niezłego pecha. Musze trochę odsapnąć i zastanowić się, co dalej robić. Regenerować czy szukać dobrej używki oto jest pytanie :|
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Regenerowałem tem przekładnie 2 lata temu i do dzis mam spokój. Co do obsługo to tak jak kolega Bax napisał zostawia wiele do życzenia , ale z przekładnią mam spokój.

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=161201 Zapraszam do galerii

Sprzedam

Przekaźniki modułu komfortu do E46 3-Seria, M3, E83 X3, E52 Z8 , Z4 E85, E53 X5 E39, M5 E38 - centralny zamek, podnośniki szyb)

Zdjęcia przekaźników w galerii

Opublikowano
Z tego wychodzi, że faktycznie nie każdą przekładnie da sie zregenerować. Widocznie ja miałem już za bardzo ją zużytą. Z resztą jak dzwoniłem do kilku innych firm to potwierdzili że nie zawsze da się to zrobić dobrze bo w większości przypadków do wymiany nadaje się zużyty „zębnik” a z dostępnością tej części jest spory problem.
Opublikowano
Moim zdaniem nie wiem czy nie lepiej bedzi kupic uzywna ja miałem np w e36 problem bo zimeringi poszły po jednej stornie kuzyn mi z niemiec przywiozł uzywke z modelu z 98 roku jeszcze na synetteyku czy nie duzo przejaechane i za grosze za 200zł a regenracja wtedy wyhcodziła cos kilka set złotych i to tylko jednej tsrony tam gdzie miałem problem wiec nie opłacało sie lepiej było uzywke cała kupic i zamnotowac :) ale to moja opinia moze w tym przypdaku okaze sie ze lepiej bedzie zregenerwoac !!!!
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Moim zdaniem nie wiem czy nie lepiej bedzi kupic uzywna ja miałem np w e36 problem bo zimeringi poszły po jednej stornie kuzyn mi z niemiec przywiozł uzywke z modelu z 98 roku jeszcze na synetteyku czy nie duzo przejaechane i za grosze za 200zł a regenracja wtedy wyhcodziła cos kilka set złotych i to tylko jednej tsrony tam gdzie miałem problem wiec nie opłacało sie lepiej było uzywke cała kupic i zamnotowac :) ale to moja opinia moze w tym przypdaku okaze sie ze lepiej bedzie zregenerwoac !!!!

Widzisz to zalezy jak kto trafi i jak zużyty ma już magiel. Kolega robił regeneracje tam gdzie ja i dalej lipa a u mnie smiga do tej pory

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=161201 Zapraszam do galerii

Sprzedam

Przekaźniki modułu komfortu do E46 3-Seria, M3, E83 X3, E52 Z8 , Z4 E85, E53 X5 E39, M5 E38 - centralny zamek, podnośniki szyb)

Zdjęcia przekaźników w galerii