Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam , w tym momencie mam standardowe radio bmw , chciałbym za jakiś czas zamontować coś typu navi/radio w jednym , duzy ekranik itd , napewno wiecie ocb , chodzi o wyrzucenie standardowego radia i danie tam EKRANU blebleble , mam pytanie do was , czy w ogole da radę tak zrobić ? czy sa to duze koszta ? ile bedziesz kosztować i jakie byscie polecili radio/navi ? , i czy jak da rade , to nie bedzie widać ze bylo to przerabiane jakos bardzo , chodzi o przerwy między plastikami itp
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Możesz spróbować Dynavin.
Opublikowano

Dynavin jest łatwiejszy w montażu bo praktycznie wszystko masz w jednym.

Żeby założyć Ori nawigacje z dużym ekranem trzeba pół samochodu rozkręcić, wymieniać całą wizke, do tego trzeba tuner radia, tuner tv, antene gps, napęd navi (nie wiem czy wszystko wymieniłem :) )

I w obu przypadkach nie będzie żadnych dziur w plastikach itd Tylko w bagażniku trzeba wymienić schowek na grubszy żeby pomieścić te graty.

Ogólnie to wychodzi drożej i masz mniej funkcji niż Dynavin.

.....BMW e46.....

OO==[][]==OO

Opublikowano

ale masz możliwość dalszej rozbudowy choćby o carX - czyli pełem PC w aucie łącznie z internetem itp. ....

a chińczyki ciekawe ile pochodzą ...

SPECIAL REMAPPING SERVICE - SOFTWARE ENGINEERING - IDA PRO

Chiptuning Łódź

ŁÓDŹ BYDGOSZCZ BIRMINGHAM LONDON

https://www.tc-performance.com/

Opublikowano
tak tylko z 2giej strony ja nie potrzebuje internetu itd , chce tylko RADIO + GPS , i to wszystko :) tak ze tansza opcja pasuje.

orientujecie sie , kto wykonuje takie prace i ile by wzial ode mnie ? za przerobienie oczywista

chodzi o dynavina? sam zamontujesz...

Opublikowano

niee stary nie kupie dynavina za 2200 , pisałem ze chce cos tanszego , byle było w tym radio + GPS , te 2 opcje , inne mi nie potrzebne.. nawet widziałem dość fajne gps + radio od BMW odyginalne , dosc duze i proste w obsłudze, tylko nie pamietam gdzie to widziałęm..

no jak sam to zamontuje , jak to trzeba całą deske przerabiać oO WYWALIC stare radio i wrzucic 3x wieksze nowe , nie wiem jak bym to zrobił :roll:

Opublikowano

Ten link to TYLKO monitor. Do tego trzeba cały osprzęt który wymieniałem wcześniej.

Możesz też kupić jakieś radio z gps innej firmy np. Pionier ale to trzeba rzeźbić żeby pasowało.

Poszukaj sobie kolega TUDM ma Dynavin.

.....BMW e46.....

OO==[][]==OO

Opublikowano (edytowane)

Nie wiem nigdy nie montowałem czegoś takiego :) Tak by to wyglądało http://images29.fotosik.pl/306/469549b422802c5amed.jpg

Tylko jest mały problem :duh: dmuchawa przeszkadza i trzeba coś wycinać, czyli trochę rzeźbienia by było.

Poczytaj sobie i zobacz jak to wygląda http://www.google.pl/search?q=2din+e46&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:pl:official&client=firefox-a

Edytowane przez Patryk_nowak

.....BMW e46.....

OO==[][]==OO