Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam.Przeszukałem wszystkie fora i nic nie znalazłem.Mój problem dotyczy klimy w E603.0D z 2003r.Przy ustawieniu auto na 20 stopni z środkowych nawiewow leci zimne powietrze o tej temp.ale na nogi leci ciepłe.Dopiero jak poprzestawiam ręcznie to jest ok.To po co jest auto?Pod kompem wyskoczył błąd B1C7B-wentylator czujnika temp.wewnętrznej,wymieniłem go a błąd nie zniknął i problem też.Może ktoś mial podobny problem?Miałem 2 auta z klimatronikiem i zawsze temperatura zadana była równa ze wszystkich nawiewów
Opublikowano
Witam.Przeszukałem wszystkie fora i nic nie znalazłem.Mój problem dotyczy klimy w E603.0D z 2003r.Przy ustawieniu auto na 20 stopni z środkowych nawiewow leci zimne powietrze o tej temp.ale na nogi leci ciepłe.Dopiero jak poprzestawiam ręcznie to jest ok.To po co jest auto?Pod kompem wyskoczył błąd B1C7B-wentylator czujnika temp.wewnętrznej,wymieniłem go a błąd nie zniknął i problem też.Może ktoś mial podobny problem?Miałem 2 auta z klimatronikiem i zawsze temperatura zadana była równa ze wszystkich nawiewów

przestaw w idrive nawiew na zimne powietrze; wiele osob ma problem ze znalezieniem optymalnego ustawienia;

w e60 mozesz zrobic tak ze z nawiewów leci mróz a na nogi leje sie gorac;

pozdrawiam Konrad
Opublikowano

przestaw w idrive nawiew na zimne powietrze; wiele osob ma problem ze znalezieniem optymalnego ustawienia;

w e60 mozesz zrobic tak ze z nawiewów leci mróz a na nogi leje sie gorac;

A jak to działa gdy jest włączona klima na auto temperatura na gałce 18 na dworzu 28 a klocki w idrvie są na czerwono lub na niebiesko co się wtedy zmienia?

hej

Opublikowano
Ustawiłem w i drivie i jest w miare ok ale nie o to chodzi.Chodzi o to,ze na auto przy np 20 stopniach powinno lecieć zimne wszędzie a nie tylko z centralnych nawiewów a na nogi ciepłe.Muszę robić na 17 bo nogi ugotowane ale wtedy z centralnych lód leci.To po co klimatyzacja automatyczna i pozycja auto?Mialem starą vectre z klimatronikiem i nie było problemu.Auto na 20 stopni i zimne leciało wszędzie jak za zimno to 21stopni itd.Pozdrawiam
Opublikowano

Niezbadane są uroki E60 ;) Nigdy nie wiesz co Cię czeka...

Wczoraj miałem podobny przypadek właśnie na AUTO:

Temp. zewnętrzna: +22*C

Temp. na gałkach: +18*C

i-Drive - 4 kreski zimne

Samochód nagrzany stał na słońcu.

Z nawiewów na kokpicie oraz na nogi leciało zimne powietrze, natomiast na szybę leciało ciepłe - SICK - dopiero jak ustawiłem ręcznie rozdział powietrza to z każdego miejsca leciało jednorodne zimne powietrze. Nie widzę powodów dla takiego zachowania.

Kiss French. Wear Italian. Drive German.
Opublikowano

Witam koledzy podepnę się też pod ten temat z klimą i ustawienia temperatury w iDrive , kolega "kondziu" napisał "przestaw w idrive nawiew na zimne powietrze; wiele osob ma problem ze znalezieniem optymalnego ustawienia;

w e60 mozesz zrobic tak ze z nawiewów leci mróz a na nogi leje sie gorac;"

jak się ustawia tą temperaturę w iDrive , z ustawień jest siła nadmuchu na poszczególne kratki czyli szybę, środkową kratkę i nogi "czyli soft medium i intensive" a jak i gdzie się się ustawia to czy leci ciepłe czy zimne powietrze.Mam tą wzmocnioną klimę (wersja USA )i jestem po sprawdzeniu klimy i jej odgrzybieniu i jak włącze klimę czy to na auto czy normalnie to nie mam szału , dopiero jak włącze max chłodzenie to klima zaczyna chłodzić i zchładza do jakiś 9 stopni . Może ktoś pomóc jak to się i gdzie ustawia w iDrive bo jakoś nie mogę tego zimnego ustawić? Z góry dzięki , a nie mam błędów na sterownikach wszystko ok.

Opublikowano
W Climate masz ustawienia - po lewej stronie dla kierowcy - masz 3 pozycje - szyba/tułów/nogi i obok (mniej więcej na środku) masz takie kreseczki - są czerwone/niebieskie lub neutralny biały). Musisz pokrętłem wskoczyć na tą opcję (przesuwając w prawo - nie kręcąc) i jak już na tym będziesz przekręć na niebieskie - najlepiej 4 kreski czyli maxxx. Wtedy powinno lecieć zimne-zimne ;)
Kiss French. Wear Italian. Drive German.