Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam ciężki problem od długiego czasu z chamulcami w bmce e39 530d bicie kierownicą nie radze sobie z znalezieniem przyczyny wymieniłem tarcze klocki przód tył piasty wahacze zero luzów zamienniki z górnej pułki dalej to samo szukałem pomocy w serwisie powiedzieli ze musza byc orginalne klocki i tarcze tak zrobiłem ustało na 1000km i znowu to samo tarze sie nie grzeja bylem na paru stacjach i z chamulcami i zawiechą niema zadnego problemu zmieniałem opony z felgami bez zmian płyn cham.tez wymieniłem maglownica tez ok.odlaczylem abs i dalej to samo juz nie wiem gdzie i co szukac hellp.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Jest tego dużo na forum poczytaj trochę :search:

Wymień wahacze i powinno byc ok.zainwestuj w dobre.Luzy w zawieszeniu na szarpakach ci nie wyjdą,chyba że będzie już totalnie wybite.Taki problem ma 50% posiadaczy E 39 to typowe, szarpanie kierą podczas jazdy 80-100 i podczas hamowania z wyższych prędkości takich dobrze pow. 100.Zawieszenie może i komfortowe,ale nieprzystosowane do naszych dróg i jego minimalne zużycie objawia się w bardzo nieprzyjemny sposób.

P.S.Hamulce pisze się przez H

ec2Wze6.jpg
Opublikowano
wymieniłem zawieche tez na orginał czytałem wszystkie przypadki i po kolei wymieniałem i dalej to samo w tym aucie wczesniej wymieniłem czujniki abs,gumy pod belką kombi LEMFORDER co jeszcze???
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Maglownica OK. Tylko co przez to rozumiesz?

W jaki sposób była sprawdzana?

Bicie kiery to nie jakaś magia i jeśli już tyle wymienione to trzeba ponownie sprawdzać łacznie z tym co już było wymienione.

A łożyska piast są sprawdzone?

Drogą dedukcji doszedłem do konkluzji...!!!!