Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich

mam problem gdyż rano za zimnym silniku moja e34 520i bardzo ciężko odpala za 10 przekręceniem dopiero odpala na domiar tego po dodaniu dużo i gwałtownie gazu dławi sie i nie chce wejsc na bardzo na obroty po 2 sek. wkońcu wchodzi, jak rozgrzeje sie troche silnik problem znika, odpala normalnie i wogule.

co to może byc ? swiece mam nowe

Opublikowano

Pierwsze pytanie to masz gaz? po drugie silnik 12v czy 24v?

a po trzecie to jest mnostwo postow zwiazanych z problemem z odpalaniem, wystarczy troche poszukac....

Opublikowano
"jak rozgrzeje sie troche silnik problem znika, odpala normalnie i wogule" - na BP? Czy po przełączeniu na LPG chodzi normalnie?
Opublikowano
odpala sie zawsze na pb na zimnym silniku, jak juz sie uda przełącza sam na gaz i chodzi ok, odpala normalnie na ciepłym, na zimnym próbowałem ( choc to nie zdrowe dla motoru ) odpalac na gazie i nie ma problemu tylko na pb
Opublikowano

Może czujnik temperatury silnika, tak jakby nie działało ssanie.

Spróbuj uruchomić zimny silnik bez podpiętej sondy.

A na ciepłym na BP kręci się do końca, np. na 2 czy 3 biegu?

Opublikowano
wyciagnij swiece i je przeczysc, j mialem bardzo podobny problem, wyszukalem gdzies ze jezeli fajki maja koncowki ukruszone to iskra przeskakuje na blok silnika i nie chce palic . Ja nawet nie moglem odpalic za 20...razem, i zaczolem wymieniac to co najtanzse i trafilem :D