Skocz do zawartości

ciężko odpala

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich

mam problem gdyż rano za zimnym silniku moja e34 520i bardzo ciężko odpala za 10 przekręceniem dopiero odpala na domiar tego po dodaniu dużo i gwałtownie gazu dławi sie i nie chce wejsc na bardzo na obroty po 2 sek. wkońcu wchodzi, jak rozgrzeje sie troche silnik problem znika, odpala normalnie i wogule.

co to może byc ? swiece mam nowe

Opublikowano

Pierwsze pytanie to masz gaz? po drugie silnik 12v czy 24v?

a po trzecie to jest mnostwo postow zwiazanych z problemem z odpalaniem, wystarczy troche poszukac....

Opublikowano
  • Autor
mam gaz silnik 24v widac po mocy przecierz. nie moge znalesc takiego postu
Opublikowano
A gaz masz zwykły czy sekwencję?
Opublikowano
"jak rozgrzeje sie troche silnik problem znika, odpala normalnie i wogule" - na BP? Czy po przełączeniu na LPG chodzi normalnie?
Opublikowano
  • Autor
odpala sie zawsze na pb na zimnym silniku, jak juz sie uda przełącza sam na gaz i chodzi ok, odpala normalnie na ciepłym, na zimnym próbowałem ( choc to nie zdrowe dla motoru ) odpalac na gazie i nie ma problemu tylko na pb
Opublikowano
Jak motor się nagrzeje to chodzi normalnie na BP?
Opublikowano

Może czujnik temperatury silnika, tak jakby nie działało ssanie.

Spróbuj uruchomić zimny silnik bez podpiętej sondy.

A na ciepłym na BP kręci się do końca, np. na 2 czy 3 biegu?

Opublikowano
  • Autor
tak kręci do końca na ciepłym na pb bez problemu, tydzien temu odpalał mi od 2 kopa dopiero teraz problem sie nasilił.
Opublikowano
wyciagnij swiece i je przeczysc, j mialem bardzo podobny problem, wyszukalem gdzies ze jezeli fajki maja koncowki ukruszone to iskra przeskakuje na blok silnika i nie chce palic . Ja nawet nie moglem odpalic za 20...razem, i zaczolem wymieniac to co najtanzse i trafilem :D