Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam mam pytanie, świeci mi się kontrolka czujnika, pożyczyłem sobie od kumpla czujnik i teraz mam pytanie, czy wystarczy ze podepnę sprawny czujnik, na miejsce wadliwego i lampka zgaśnie ? czy muszę resetować komputer, montować czujnik ( wkręcać na swoje miejsce) ?

wolałbym tylko podpiąć czujnik, ale pytam ludzi którzy się na tym znają...

Edytowane przez Wojtas710
Opublikowano

Witam,

Wystarczy sama wymiana czujnika na sprawny,

U mnie zadziałało,

Zlokalizowałeś dokładnie w którym kole czujnik padł ? Bo często po "wyjęciu" starego czujnika nie nadaje sie on juz do użytku ;)

Radzę zaopatrzyć sie w narzędzia perswazyjne takie jak błotek, dłuto, śrubokręt i palnik ^^

Życzę powodzenia.

Opublikowano (edytowane)
wlasnie nie zlokalizowalem, dlatego pytam czy jak tylko kabel podepne pod kostke (nie montujac) to kontrolka zgasnie ? Edytowane przez Wojtas710
Opublikowano

zgasła odrazu, nie obeszlo sie bez mmlotka, wiertarki i pilnika :)

problem jednak teraz jest z kontrolka hamulcow ( zuzycie klocka) caly czas sie swieci mimo iz zamontowalem nowy czujniczek.... , powinna odrazu zgasnac ?

Opublikowano

Kolego podjedz pod komputer i dowiesz sie dokładnie co padło, bo abs to nie tylko czujniki ;)

Zapłacisz 30 zł i bedziesz miał pokazane jak na dłoni co trzeba wymienić ;)

Bez niepotrzebnego grzebania które i tak Cie nie ominie przy wyciąganiu padniętego czujnika (o ile to on nawalił)

Opublikowano
Nic prostrzego.Masz drugi sprawny czujnik,to le po kołach i wypinaj osobno każdy,i na jego miejsce wepnij sprawny,potem przekrec kluczyk kilka razy-jak kontrolka zgaśnie to znalazłeś uszkodzony.Ale może bu uszkodzone np.2 czujniki,lub coś z elektroniki,a to już najprościej jechac na kompa,jak Kolega radzi.
  • 7 miesięcy temu...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
A jakim kompem abs da się tu zdjagnozować? Byłem u magika co ma boszowski komp i nie może się połączyć z abs em.
Drogą dedukcji doszedłem do konkluzji...!!!!
Opublikowano
Z modułem ABS raczej nie ma problemów, znajomy jakimś najtańszym z allegro połączył się bez problemu, ze sterownikiem silnika się nie udało...