Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
opony 255/35 na przód są tragicznie za szerokie, prowadzenie samochodu na takich oponach będzie bardzo utrudnione.
Opublikowano
najlepsze 16 chyba ze nie zalezy ci na komforcie jazdy

Do 330i 16" nie podejdą, tarcze + zaciski nie mieszczą się w feldze.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Więc za takie fachowe porady dziękujemy.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
ja mam u siebie 17 cali i 235/45 i napisze tylko tyle ze jezdzi mi sie na nich super , auto jest sztywniejsze lepiej trzyma sie drogi ,a o tym trzymianiu kierownicy dwoma recami to pisza chyba tylko ci co jezdza wiejskimi drogami bo ja nigdy niemialem z tym problemow , a o wyladzie to juz niewspomne nawet . Ja mam 2.0d a do 3.0 i mysle ze musza byc koniecznie konkretne oponki :D
Opublikowano
No tak ale ja chce się dowiedzieć czy 18" wejdzie z taką oponą 255/35ZR1890Y w nadkole przód i tył bez problemu będzie dało się latać bez dobić do nadkoli i obcierek jest mi ktoś wstanie to zapewnić ?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Ja mogę zapewnić że nie bedą pasować :nienie: Są to koła z e39 prawdopodobnie mają et20, w e46 dla standardowych felg jest to et47 (lub 46 nie pamiętam dokładnie :roll:). Różnica jest zbyt duża. Jeżeli chodzi o opony to nie wydaje mi się aby przednie nadkola e46 pomieściły opony o szerokości 255....

Według katalogu e46 z konca 2001 roku:

-przód 8 J x18 cali - 225/40/18

-tył 8,5 J x 18 cali- 255/35/18