Skocz do zawartości

Porada przez zakupem x6

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Wszystkich;-)

Chcialabym, nim w ogole zaczne sie umawiac na ogladanie auta, dowiedziec sie jak wyglada sprawa miejsca na tylnej kanapie. Obecnie jezdze x5 i miejsca jest sporo natomiast na wszystkich zdjeciach x6 sciety dach wydaje sie bardzo ograniczac powierzchnie. Pytanie moje jest wiec takie czy doroslym osobom wygodnie byloby jezdzic z tylu. Ciekawa tez jestem czy posiadacze x6 sa zadowoleni z zakupu;-) Dziekuje z gory za odpowiedzi.

• Odpowiedzi 96
  • Wyświetleń 16,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Nic nie zastąpi tego jak pojedziesz do salonu BMW i sam ocenisz czy jest wystarczająco miejsca. Każdy ma inne potrzeby - jest singlem, ma małe dzieci, itd. X6 nie jest na pewno tak praktyczne pod względem tylnej kanapy jak X5 i dlatego mamy dwa modele. Tak samo jedni jeżdżą na 21' kołach oponami RF i komfort im pasuje, a inni wybierają zwykłe 19'

Mój syn, który ma 197cm przeżył ostatnio dłuższą podróż na tylnej kanapie, chociaż minę miał nieciekawą ;)

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
(...) Mój syn, który ma 197cm przeżył ostatnio dłuższą podróż na tylnej kanapie, chociaż minę miał nieciekawą ;)

bo pewnie chcial za kierownica :)

Run flats? NEIN, DANKE!

Yn0sTYR.jpg?1

Opublikowano
A tak to to musiał się gnieść z tyłu :D
Opublikowano
a pewnie, że męczy aby prowadzić, na razie musi mu wystarczyć jego "Ferrari" Bravo :wink:
Opublikowano
Niech zbiera na swoją własną x6 :-D
Opublikowano
Niech zbiera na swoją własną x6 :-D

Nie chcę być źle zrozumiany, bo X6 to nie Ferrari, ale na takie auto raczej się nie zbiera...

Sprzedam Hondę Civic Sport 1.4, salon PL, bezwyp., I właściciel, 80 tys. km - info PW
Opublikowano

Użytkuję X6 od dwóch lat, natomiast nie miałem okazji jeździć X5. Ilość miejsca dla pasażerów na tylnej kanapie faktycznie rozczarowuje. W moim aucie z tyłu wożę dwoje maluchów w fotelikach, więc nie narzekają. Okazjonalnie przewożę osoby dorosłe i nikt nie chce usiąść za mną bo z moim dość dalekim wysunięciem fotela kierowcy miejsca na nogi z tyłu jest naprawdę niewiele. Jeżeli jesteś użytkownikiem X5, zalecam zajrzeć do bagażnika X6, właśnie przez to "ścięcie" pakowność wozu rozczarowuje. Z moim autem mam generalnie 3 problemy:

1. czasami nie zapamiętuje ustawień fotela kierowcy, kierownicy i bocznych lusterek

2. bardzo głośno pracuje na oponach letnich z którymi zakupiłem auto, takie denerwujące buczenie w zakresie prędkości 50 – 70 km/h. Co ciekawe, zimowe opony (niezakupione w BMW) pracują dużo ciszej we wszystkich zakresach prędkości. Autoryzowany serwis zalecił mi wymianę opon na nowe, bo według nich niektóre modele X6 mają taką przypadłość.

3. największy problem i potencjalnie bardzo niebezpieczny: po dłuższej jeździe autostradą na mokrej nawierzchni utrata 70-80% siły hamowania. Nie ma to związku z zapowietrzeniem hamulców, raczej z przegrzaniem, bo serwis wykrył zeszklenie klocków. Autoryzowany serwis zalecił wymianę tarcz i klocków. Mam obawy, że załatwi to tylko skutek a nie prawdziwą przyczynę problemu.

Porównaj te problemy z problemami innych użytkowników i zastanów się dobrze.

Pozdrawiam.

Opublikowano

1. u mnie się jeszcze nie zdarzyło - odosobniony przypadek

2. potwierdzam! Serjne opony letnie Bridgestone Dueler H/P sport są bardzo głośne - ale mozna się przyzwyczaić. Moje zimówki goodyear ultra grip są bezgłośne w porównaniu do "bridgestoneów"

3. kurcze chyba jestem jedynym użytkownikiem który nie narzeka na hamulce, ba nawet na długo mu wystarczą (mam 37kkm a klocków zostało jeszcze na 12kkm) - a wcale wolno nie jeżdżę :)

Walcz z ASO żeby klocki i tarcze w twoim przypadku wymienili "na gwarancji" :)

Opublikowano

1. Wygląda na problem z akumulatorem - w USA była nawet akcja serwisowa wymiany, a może używasz na zmianę dwóch kluczyków - przypominam, że każdy ma osobno wkodowane ustawienia łącznie ze stacjami radiowymi itp

2. Przecież pisałem o tym - to jest wina runflatów Bridgestona - u mnie wszystkie cztery były przekoszone i buczały - niestety reklamacja BMW została odrzucona. Teraz kupiłem nie-runflaty Micheliny Diamaris i na razie po 7 tyś jest cisza.

3. U mnie hamulce piszczą, ale chodzą jak żyleta nawet przy dużych obciążeniach

Widzę, że dzięki forum uwidaczniają się choroby X6, które męczą wszystkich - była kratka, czytniki navi DVD, teraz są hamulce i opony, w 35i też pompa paliwa(akcja serwisowa). Za chwilę trzeba będzie się zebrać i jeśli kilku, kilkunastu uzytkowników X6 zgłosi się wspólnie do centrali BMW to nie powinni nas tak łatwo zbyć ponieważ będą to musieli potraktować jako ukryte fabryczne wady.

Opublikowano
O co chodzi z pompą paliwa w 35i? Bo coś myślałem nad x6 z tym silnikiem.. ???
Opublikowano
BMW jak każdy producent ciągle poprawia swoje auta. W 35i mieli sporo przypadków gdzie padała pompa paliwa więc zrobili akcje serwisową i wymienili we wszystkich egzemplarzach, które miały wadliwy model pompy - co ciekawe dotyczyło to rynku USA. W Europie trzeba się było o to upomnieć. Problem dotyczył X635i wyprodukowanych chyba do połowy 2010 roku. Aktualnie produkowane mają już inną pompę. Z napędem DVD było podobnie póki nie zmieniono nośnika navi na HDD .

Edytowane przez Hys

Opublikowano
Aha. A ta pompa była wymieniana "na gwarancji" czy też może trzeba było zapłacić za wymianę serwisową?
Opublikowano
Na razie wszystko co robiłem w serwisie łącznie z myciem było bezpłatne :)
Opublikowano
  • Autor
Bardzo dziekuje za informacje :D
Opublikowano

Hys to masz jakiś pakiet serwisowy dodatkowy, czy ten co jest w standardzie?

P.S wiem, że to nie ten temat, ale czy w leasingu można zwiększyć roczny przebieg, bo na bmw.pl nie mogłem znaleźć info??

Opublikowano
1.potwierdzam gubienie pamięci,oczywiście w serwisie powiedzieli że jestem pierwszym który zgłasza taki problem i żadnych błędów nie widzą.Mam tez problem z ogrzewaniem z tyłu ,czasami leci zimne powietrze na tylne siedzenia zamiast ciepłego i czasami nie otwierają się wszystkie szyby z pilota.A reszta to bajka... :cool2:
Opublikowano
Hys to masz jakiś pakiet serwisowy dodatkowy, czy ten co jest w standardzie?

(...)

Standard

edit: poprawka cytatu

Edytowane przez Hys

Opublikowano
1.potwierdzam gubienie pamięci,oczywiście w serwisie powiedzieli że jestem pierwszym który zgłasza taki problem i żadnych błędów nie widzą.Mam tez problem z ogrzewaniem z tyłu ,czasami leci zimne powietrze na tylne siedzenia zamiast ciepłego i czasami nie otwierają się wszystkie szyby z pilota.A reszta to bajka... :cool2:

To chyba standardowe zachowanie, bo oni wszędzie z czymś się spotykają pierwszy raz xD

Mam tez problem z ogrzewaniem z tyłu ,czasami leci zimne powietrze na tylne siedzenia zamiast ciepłego i czasami nie otwierają się wszystkie szyby z pilota.

Trochę te problemy przerażają bo co jak co ale w samochodzie za >350 000 zł to raczej nie powinno być takich wad :p

Opublikowano
Widzę, że dzięki forum uwidaczniają się choroby X6, które męczą wszystkich - była kratka, czytniki navi DVD, teraz są hamulce i opony, w 35i też pompa paliwa(akcja serwisowa). Za chwilę trzeba będzie się zebrać i jeśli kilku, kilkunastu uzytkowników X6 zgłosi się wspólnie do centrali BMW to nie powinni nas tak łatwo zbyć ponieważ będą to musieli potraktować jako ukryte fabryczne wady.

Dobry pomysł z zebraniem się większej ilości użytkowników, szczególnie jeżeli chodzi o opony. Z tego co wiem to częsty problem, a nawet w serwisie w Katowicach powiedziano mi, że niektóre modele X6 tak mają, a niektóre nie, a najlepiej żebym sobie wszystkie 4 letnie opony wymienił na nowe na mój koszt.

Opublikowano
Bo opony Bridgestone to badziewie :) Podejrzewam że co któras opona ma jakies fabryczne defekty... Sam nie ma im nic do zarzucenia ale starch się bać jak się o tym wszystkim słyszy... Na oponach nigdy NIE mozna oszczedząc. Jak tylko skończe Bridgestone to kupuje Goodyear albo Pirelli bo wiem, że moje zycie jest więcej warte niz różnica w cenie między Goodyear a np Hankook czy inny Nokian :)
Opublikowano
Bo opony Bridgestone to badziewie :) Podejrzewam że co któras opona ma jakies fabryczne defekty... Sam nie ma im nic do zarzucenia ale starch się bać jak się o tym wszystkim słyszy... Na oponach nigdy NIE mozna oszczedząc. Jak tylko skończe Bridgestone to kupuje Goodyear albo Pirelli bo wiem, że moje zycie jest więcej warte niz różnica w cenie między Goodyear a np Hankook czy inny Nokian :)

Dla wszystkich kupujących X6 i X5:

Nie kupować i nie odbierać auta z salonu jeżeli mają opony Bridgestone. :norty: :norty: :norty:

Nie wiem na jakich jeżdzisz rozmiarze,ale w 20 to nie ma wielkiego wyboru.

Opublikowano
Praktycznie wszystkie mają bridgestone :) Swoją drogą u mnie nic się z nimi nie dzieje po za tym, ze są bardzo głośne i w teście porównującym opony do SUVów w najnowszym Auto swiecie czy Motorze wypadły bardzo blado :)
Opublikowano

Troszkę zmienię wam temat: Przeglądam właśnie kanadyjska stronę bmw i patrzę na ceny x6 no i .... cena nowej 35i wynosi 187 000 zł, kolory za darmo, większość dodatkowych opcji za darmo... Nie mam pojęcia czy to jakiś błąd w cenach (w bmw.pl też taki był, że cena x6 M wynosiła 50 000 zł :D).

Dla ciekawskich: www.bmw.ca ---> (wybieramy serię X i model X6) ---> klikamy "build your now" (konfigurator) i zobaczcie sami :)

Opublikowano

Nie chce mi się bawić konfiguratorem, ale u mnie same dodatki to było coś ok 90tyś zł, odliczyłem cały VAT i mam auto z gwarancją, której w przypadku importu z Kanady lub USA nie będziesz miał. Do przerobienia będą też chyba lampy z tyłu bo przednie powinny dać się przestawić. Do tego zmiana i przeprogramowanie navi.

Można policzyć i się pobawić ale czy ma to sens ? Lepiej poszukać czegoś w ExAG