Skocz do zawartości

[e30] M20B25 gniazdo 20pin

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jest możliwa jakakolwiek diagnoza tego samochodu interfejsem ? W INPIE nie ma w ogóle takiego samochodu/silnika. W DIS niby jest e30 ale jak próbowałem podłaczyć to nic z tego nie wyszło.

Interfejs ADS od Nerwusa.

Opublikowano
Z E30 to chyba tylko Carsoftem się połączysz przynajmniej mnie się udało.
BMW forever!!!
Opublikowano
  • Autor

To ciekawe, nigdy nie używałem Carsofta, ciekawe po co BMW robi złącze diagnostyczne skoro nie ma softu :P

No i dlaczego w DIS jest e30 ??? A w INPIE nie :)

Carsoft działa z interfejsem ADS od Nerwusa ?

Opublikowano
W DIS jest E30 ale nikt w PL jeszcze oficjalnie z tym modelem się nie połączył a przynajmniej się nie chwali :). Carsoft śmiga na ADS z tego co wiem. Ja niestety mam OBD i tylko carsoftem się łącze ze starszymi modelami przez DIS na OBD nie mogłem się połączyć ze swoim E30.
BMW forever!!!
Opublikowano
  • Autor

Próbowałem dzisiaj podłączyć moje e46 pod carsofta 6,5 sp1 za pomocą interfejsa ADS od Nerwusa.

Niestety gdy próbowałem zrobić diagnozę jakiegokolwiek modułu wyskakiwało okienko o problemie z komunikacją.

Powinno się dać odczytać błędy carsoftem z mojego auta ? Z tego co piszecie to chyba tak. U mnie się nie dało więc podejrzewam że z tym e30 też nie pójdzie, no chyba że on działa tylko z tymi starszymi modelami ?

Opublikowano
Nie no Carsoft sobie radzi z E46 nigdy nie miałem problemu. Co prawda mam fejs od Viakena OBD ale opinie o ADS są dużo lepsze. Może coś nie tak jest z fejsem?
BMW forever!!!
Opublikowano
  • Autor
To może ktoś się wypowie czy udało mu się połączyć z autem za pomocą interfejsu ADS od Nerwusa i Carsofta ?