Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam problem ze skrzypiacymod paru dni zawieszeniem E34.

Ostatnio było sucho wiec moze jakis element gumowy sie odzywa.

Skrzypienie słychac na większych płytach, przy zjezdzaniu z chodnika, przy jeździe na mocnych pagórkach gdzie skok amora jest dosc duzy.

Dzwięk brzmi podobnie do dzwieku wydawanego przez podeszwy trampek jak na siłe próbujemy skrzypiec.

Dzwiek jest z lewej strony/tył.

Przed zimą wymieniałem poduchy amora na Meyle HD, ale moze mechanik cos schrzanił przy montazu?

3 lata temu wymienione łączniki wahaczy na zamienniki.

Opublikowano

Witam

W e39 takie skrzypienie z tyłu to przeważnie sławetne tuleje pływające,myślę że w e34 jest podobnie,żeby się upewnić to spryskaj te tuleje wd40(nie zaszkodzi na gumy)jak skrzypienie ustanie to tuleje do wymiany.

Opublikowano (edytowane)
...generalnie jak zaczyna skrzypieć ,to zapowiada sie koniecznosc wymiany poduszki gumowej belki (tulei pływajacej)... Edytowane przez iZzI

eSKa

Opublikowano
Ale te plywajace to tuleje belki czy wahacza

Raczej belkj,ale wachacza też mogą skrzypieć,wjedz na kanał,weż pożądną brehę i mocno poruszaj szczególnie te wielkie tuleje na wózku, jak są wyrobione to będą luzy a nawet wizualnie nieraz widać popękania .

Opublikowano
jak dobrze sie orientuje to w e34 nie ma tulei plywajacej ... masz gumy tylnej belki co raczej stuka a nie skrzypi i auto poprostu samo skreca jezeli sa wytluczone... tuleje wahacza raczej sa niezuzywalne ... sa jeszcze laczniki wahaczy takie okularki one usztywniaja cale wahacze i jezeli beda skonczone czyli bedziesz mogl je poruszac to sa do wymiany i zalezy jakie zamienniki jak piszesz :) ja znienilem na lemfordera i jakos problemu nie mam tylko cena jest malo zachwycajaca :)