Skocz do zawartości

320 Miekkie węże chłodnicy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Jestem swiezo po wymianie termostatu (Wahler), pompy wody (Ruville) oraz chlodnicy (Behr) i korka od zbiorniczka wyrownawczego , wszystko nowe. Wymienialem gdyz rozwalilo mi chlodnice na dole zrobilo sie polkole;/ Dzisiaj odpowietrzalem uklad kilka razy leci plyn bez pecherzykow powietrza. Jezdzilem sprawdzalem dzisiaj ogrzewanie jest az parzy, temp caly czas pion bez zmian, lecz weze od chlodnicy sa miekkie jeden goracy drugi letni czyli tak jak powinno byc. Ale czy weze nie powinny byc twarde?
Opublikowano

W obu E-36, z którymi mam kontakt węże są miękkie, nie ma problemów z układem chłodzenia [wskazówka trzyma pion, ogrzewanie działa, ilość zimnego płynu na poziomie "kalt"].

Z drugiej strony, mówi się, że węże powinny być twarde.

Dobrze by było, gdyby wypowiedział się ktoś, kto wie na 100% [czyli najlepiej na podstawie właściwej dokumentacji], jak to być powinno.

Opublikowano
  • Autor
No wlasnie wszyscy mowia o twardych wezach z tego wsyztskiego to juz sie pogubilem :D Teraz wyczytalem jeszcze gdzies ze po wymianie termostatu wskazowka moze miec pion a i tak moze sie grzac :shock:
Opublikowano
Wskazówka to może mieć i max, a silnik może być zimny, bo są dwa czujniki, jeden na zegary a drugi do komputera.
Opublikowano
  • Autor
To jak z tymi wezami? :mrgreen:
Opublikowano

korek na zbiorniczku jest do 2,0 barów czyli jest ciśnienie w układzie

u mnie węże są dość twarde

Opublikowano
  • Autor
U mnie`sa miekkie od wczoraj zrobilem gdzies 30 km i ciagle "flaki"
Opublikowano
  • Autor
Sorry panowie poprawka weze twarde nie na kamien ale twarde wiec chyba wszystko ok :D
Opublikowano
Raczej powinny byc miękkie ale każdy różnie ocenia twardość dla jednego jeden wąż będzie twardy a dla drógiego ten sam wąż będzie miękki trudno to ocenić tak na odległość... Takie jest moje zdanie ja mam w mojej 320i miękkie nie strasznie ale są ok i nic sie nie dzieje...
Opublikowano
  • Autor
Dzieki Panowie za opinie :cool2:
Opublikowano
  • Autor
Tak na marginesie mam na sprzedaz pompe wody do beemki 2 litrowej sprawna, termostat wahlera, zbiorniczek wyrownawczy :D
Opublikowano
Tak na marginesie mam na sprzedaz pompe wody do beemki 2 litrowej sprawna, termostat wahlera, zbiorniczek wyrownawczy :D

Tak na marginesie to nie ten dział- viewforum.php?f=31 :wink: