Skocz do zawartości

Mam problem z kasowaniem inspekcji szukam pomocy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam 3,16i kup nie dawno w którym cały czas świecą sie lampki inspekcji Nawet po zgaszeniu silnika świeci żułta i czerwona

Za pomoc z gury dziękuje i pozdrawiam

Opublikowano

Witam

Jezeli Ci swieca po wylaczeniu zaplonu/tak zrozumialem/to moze byc cos z sama plytka zegarow.Nie npisales czy probowales skasowac kabelkiem?

Jezeli nie da radyto chyba bedziesz musial wymienic plytke .

pozdrawiam

Opublikowano
Prubowalem skasowac kabelkiem ale nic to nie dało dla tego tez nie raguje może wskaźnik spalania i obrotomiesz silnika co
Opublikowano

Witam

Rozkrec zegary i wyjmij plytke ,a nastepnie oczyc styki /wszystkie/.Jezeli to nie pomoze ,as masz mozliwosc to podmien na dobra.

Mialem podobny problem i wymiana tej plytki pomogla.

pozdrawiam

Opublikowano

W e30 którą masz a nie podałeś świecenie się żółtej i czerwonej diódki na wyłączonym zapłonie świadczy o wyładowanych akumulatorkach w liczniku potrzymania pamięci. Przemierz je lub wymień na nowe i zaobserwuj, czy gdyby się już rozciekły nie spowodowały przypadkiem uszkodzeń druku.

Pamiętaj że to są akumulatorki, a nie zwykłe baterie, choć tak samo wyglądają.

Opublikowano

Witam. Też miałem podobny problem ze wskaźnikami.

Diody się cały czas paliły wszystkie !! a co gorsza nie działał termometr, co właśnie skłoniło mnie do rozebrania deski.

Ochoczo przystąpiłem do działania, wymieniłem akumulatorki na nowe i

za przeproszeniem [BAD] blada :mad2:

Rozlany kwas ze starych zniszczył obwody :mad2:

Płytka do wymiany, tylko kto sprzeda ci samą płytkę ??

Zostałem więc niejako zmuszony do zakupu całej dechy, tym razem z obrotomierzem. Dwie wtyczki i problem z głowy. :norty:

BMW E30 316i 1.8 M10B18 coupe

BMW E30 318i M40 coupe

BMW E34 525td touring

Opublikowano

Dzięki sprubuje ją najpierw oczyści a jak nie bedzie działać sprubuje znaleśc inną a ile by kosztowała???

Dzięki serdecznie jeszcze raz

Opublikowano
Rozlany kwas ze starych zniszczył obwody :mad2:

Płytka do wymiany, tylko kto sprzeda ci samą płytkę ??

Zostałem więc niejako zmuszony do zakupu całej dechy, tym razem z obrotomierzem. Dwie wtyczki i problem z głowy. :norty:

Przerwany druk mozna naprawić lutując uszkodzone ściezki kabelkami. Co prawda jest to dodatkowa pojemność ale nie sądzę aby miała ona jakies znaczenie w tym przypadku. Często takie coś robiłem z płytkami, które były popękane lub miały poprzerywane ściezki.

~~Oby nasze dzieci miały bogatych rodziców~~

Pozdrawia Elwis

E34 525tds '95 touring executive

http://stud.wsi.edu.pl/~elwis/e34bok.jpg

Opublikowano

Poszukaj na allegro.

Tam gdzie sprzedaja zegary i zapytaj.Ja za swoja zaplacilem 40 pln

plus przesylka.

pozdrawiam

Acha ,ja tez wymienilem aku i nie pomoglo :D

Opublikowano

Z obrotomierzem deski chodzą po stówce, bez obrotka gdzieś po 60 złotych i taką właśnie poleciłbym kupić. Możesz kupić za groszę uszkodzoną mechanicznie np. ze zbitą szybą.

Wymontujesz płytkę z tej kupionej cykniesz ją do tej swojej deski i będzie git.Tylko najpierw upewnij się czy ta twoja jest walnięta.

Powodzenia :norty:

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=71840552

BMW E30 318i M40 coupe

BMW E34 525td touring

Opublikowano

Wszystkie wskaźniki są pod kontrolą tej płytki.

U mnie nie działał termometr, a kumplowi z koleji nie działał obrotomierz i wskaźnik poziomu paliwa-tak jak Tobie. :norty:

BMW E30 318i M40 coupe

BMW E34 525td touring