Skocz do zawartości

SPADEK MOCY PO WYMIANIE KOLEKTORA WYDECHOWEGO...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, dzisiaj odebrałem od mechanika moją E60 po wymianie kolektora wydechowego. + (sprawdzenie kolektora ssącego i wymiana uszczelek i wymiana uszczelki pod turbiną)

Zauważyłem, że wyraźnie spadła moc auta i dużo ospalej przyspiesza...

W czym może tkwić problem?

z góry dzięki za odp ; )

BMW E60 530D SEDAN 2003r
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
W mechaniku. :) Proponuję wrócić do niego i niech sprawdzi co spitolił.
Opublikowano

Koleszko!!!

Ja tam sobie sam kolektor poprawialem i wrecz przeciwnie czuje mocniejsze udezenie.Niewiem moze mam swira ale jak dodaje gazu tu czuje lepszo przepustowosc bez tych klapek :wink:

P.s moze zapomnial uszczelek,albo naprawde cos zamula :think:

The ultimate driving machine.....B.M.W///M SPORT
Opublikowano

Kolego, chyba pomyliły Ci się kolektory... Nie pisałem o ssącym, tylko o wydechowym... ; )

Ale problem już rozwiązany :)

BMW E60 530D SEDAN 2003r
Opublikowano
Kolego, chyba pomyliły Ci się kolektory... Nie pisałem o ssącym, tylko o wydechowym... ; )

Ale problem już rozwiązany :)

To jak rozwiązany to może byś napisał co było przyczyną, bo raczej nie kolektor :mrgreen:

Opublikowano
Aktywne błędy w komputerze po rozładowaniu akumulatora powodowały utratę mocy i aktywacje tzw. trybu awaryjnego ; )
BMW E60 530D SEDAN 2003r
  • 11 miesięcy temu...
Opublikowano

Sorry ze odgrzebuje temat. Ale właśnie zabieram sie za wymianę kolektora wiec szukam informacji.

Piszesz ze byly bledy i tryb awaryjny silnika. Komp pokładowy nie wyświetlił żadnej informacji o tych błędach ?

Opublikowano

Który kolektor wymieniasz dolotowy czy wylotowy?

Żeby nie było błędów profilaktycznie odłączasz klemę minusową robię tak podczas wszystkich napraw i sprawdza się.

A rozładowany akumulator generuje masę błędów.

sprzedam części do bmw M5 03.2007r.