Skocz do zawartości

320d zawieszenie przód, wahacz febi, sworznie wmiana

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mam taki problem. Przed zimą mechanik wymienił mi amortyzatory a razem z nimi jeden wahacz bo sworznie były wybite. Od tego czasu mineło z 20 tyś km więc nie dużo a problem z nów się potawia tj. na lekkich nierównościach coś dzwoni jak w kościele Dziś rozmawiałem ze znajomym i powiedział mi że to mogą być gumy stabilizatora. Tania to sprawa więc chyba wymienię ale czy może to mieć coś wspólnego z myszkowaniem auta na letnich oponach? rozmiar kół to 225x45x17. A co do wahaczy chce wymienić same sworznie. Temat stary jak swiat jedni twierdza że nie wolno inni polecają. Ja się na to decyduję ale czy ktoś robił to w wahaczu z Febi? Wiem że w innych firmach to norma chodzi o to czy w Febi czymś to się różni. I jakie sworznie polecacie? Co myślicie o MEYLE HD? Z tego co widzę to na allegro to są MEYLE, lemforder lub bez nazwy ale lemforder tyle kosztują że przestaje być to opłacalny interes.....
Opublikowano

Ma mam niemiłe przeżycia z Febi. Nie chodzi o wahacze ale to kiepska firma.

Moim zdaniem lepiej zainwestować w wahacze Meyle mają 4 lata gwarancji i wymienne sworznie bez żadnej łaski. Do tego gumy wahacza lemforder. Duzo osób jeździ na takim zestawie i polecają.

Co do myszkowania to raczej temat morze. Jest wiele teorii i nie wiele jest potwierdzonych :)

Sprawdź dokładnie zawieszenie i nie wierz w testy amorków bo one nic nie dają.

Pozdro

.....BMW e46.....

OO==[][]==OO

Opublikowano
Tania to sprawa więc chyba wymienię ale czy może to mieć coś wspólnego z myszkowaniem auta na letnich oponach? quote]

Może. Dwa tygodnie temu wymieniłem (na oryginalne) i było dużo lepiej. Przy wymianie wyszło, że łącznik stabilizatora też do wymiany. Dzisiaj wymieniłem łączniki (właśnie na Meyle) i jest jeszcze lepiej. Zatem łączniki też swoje robią.

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Orientujecie się czy MEYLE na gumach stabilizatora umieszcza numery indentyfikacyjne?

Kupiłem bowiem w zestawie razem z łącznikami. Łączniki miały numery, gumy nie.

Na gumach nie było także oznaczeń średnicy.

Opublikowano
Wymieniłem wahacze na Meyle, tuleje, łączniki stabilizatora, gumy stabilizatora, wszystkie amortyzatory powyżej 70% z przodu prawie 80% i porównywałem z kumplem,który ma seryjne wahacze i u niego ładnej wybiera nierówności. U mnie jest jakby ciut sztywniej. Dla jednego to zaleta dla innych wada :-)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
jesli wymienisz wahacze razem z gumami to na pewno stracisz na komforcie. Ja kilka dni temu załozyłem wahacze na meylne a gumy z lemfordera i jest dobrze

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=161201 Zapraszam do galerii

Sprzedam

Przekaźniki modułu komfortu do E46 3-Seria, M3, E83 X3, E52 Z8 , Z4 E85, E53 X5 E39, M5 E38 - centralny zamek, podnośniki szyb)

Zdjęcia przekaźników w galerii