Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam problem z wyborem wersji silnikowej. Założyłem sobie kupić wersje benzynową 118 koni ale czytając opinie o nim mam pewne obawy co do tego wyboru. Czy możecie polecić jakaś inna wersje silnika najmniej awaryjna?(z tych mniejszych :) ) A może ten wybór nie jest taki zły, mam do wydania 20kzł czy z taka kwotą kupie coś zadbanego by pojeżdzić kilka lat bez wiekszych problemów? :mrgreen: Pozdrawiam

Opublikowano

Wersja 118 konna z pewnością nie jest taka zła, jak znajdziesz nie zmasakrowane auto to będziesz zadowolony, tak naprawdę wszystko się kiedyś psuje ;)

Każda wersja silnikowa ma jakieś swoje bolączki, sprawdzić dobrze przed zakupem i powinno być ok ;) chociaż szczęście też jest potrzebne :)

Za 20 kpln powinieneś znaleźć taką 318, trzeba tylko poszukać i poprzebierać ;)

Opublikowano

A jakież to bolączki wg. Ciebie ma silnik 1.9 M43TU B19 ? Bo jedyna jaką ja jestem w stanie wymienić to to że jest niezbyt dynamiczny - no i nie ma 6 garów. Natomiast jeżeli chodzi o usterkowość to jest to pancernik, głównie dlatego że jest prosty w budowie jak konstrukcja cepa.

Powiedz najpierw jaki masz budżet bo takie doradzanie w ciemno jest bez sensu - Jak chcesz oszczędnie jeździć to możesz rozglądnąć się za 320d po lifcie (30 tys PLN), jak benzyna to 328i lub 330i (podobnie), tylko że przy cenie 5,2 zł/1 l noPb jest to droga zabawa natomiast gdybym ja miał powiedzmy 40 tys do wydania to poszukałbym ładnego 330d.

Jak masz 20 tys. to jedynym rozsądnym wyborem jest 320i lub 318i z samego początku produkcji. W przypadku 320i już masz 6 cylindrów i piękny dźwięk silnika w zamian za spalanie o 2-3 l większe od 318i. To drugie jest wolniejsze do 100 km/h o zaledwie pół sekundy ale jest mniej elastyczne.

poniżej 20 tys PLN raczej kupisz skarbonkę.

Powyższy post odzwierciedla jedynie prywatne poglądy i stan wiedzy autora, zatem nie musi on opisywać stanu faktycznego. Autor nie bierze odpowiedzialności za skutki decyzji podjętych w oparciu o niniejszy post.