Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich uzytkownikow BMW.

Mam zapytanie bo juz jestem zakrecony i nie wiem co mam zrobic. :shock:

Kupilem E39 z 1999 roku silnik 2.0 na step-troniku, chce wymienic olej ale nie mam pojecia jaki byl poprzednio szukalem patrzylem nic, zero informacji poprzedni wlasciciel tez nie wie porazka gosc jezdzil i nic nie lal tylko paliwo :mad2: .

Auto mam prawie 200tys JAKI MOGE ZALAC OLEJ myslalem o takim , Valvoline MaxLife 5W40 Longlife Engine bo ponoc mam bys syntetyk do M52 ale czy go nie wyczysci i rozszczelni, w koncu ma swoje lata i przebieg.

POZDRAWIAM

BMW - marka stworzona dla radosci z jazdy

Bardzo Madry Wybor

Opublikowano

TAK na Wstępie-ten temat był piłowany na forum do bólu,najpierw przeszukaj wpisujac słowo kluczowe.ROBI SIĘ SMIETNIK :nienie: :search: .

Jezeli ma ten przebieg choć wątpie,wlej syntetyk.Bunie taką oliwe maja zalecana,wiec trzeba taka lać.Wiadomo że jak nie masz pewnosci można mu wlać 10W40.Twija decyzja,sam wiesz w jakiej kondycji masz serducho bunii.Osobiscie zaryzykowałbym i dał jej pełny syntetyk.POzdr

PS Ja mam 2.5D i zawsze mam 5W40 Schell,Total,Mobil,Castrol.A w obecnej chwili Total Quartz 5W40.Jest gitara.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Witam wszystkich :roll:

Mam problem z przednim kolem a mianowicie jadac do 100km/h slysze szum powyzej 110km/h trzesie delikatnie kierownica i czuc drganie idace od kola. Co zauwazylem jak trzymam od gory kolo i zaczynam szarpac slychac stukotanie i czuc luz. Jak zlapie sprezyne od amora i zaczynam mocno szarpac zaczyna stukotac jak by amorek :cry:

. Pytanie czy drganie i luz na kole moze pochodzic od amorka bo gdzies wyczytalem ze to jest mozliwy obiaw.

Zawieszenie na wachaczach jest ok . CZY MOZE MI KTOS POMOC W TEJ KWESTI :shock:

Pozdrawiam

MOD EDIT: Kolego, jeżeli już musisz zakładać temat o rzeczach, które już były poruszane na forum to go przynajmniej zatytułuj zgodnie z regulaminem. Druga sprawa, co mają wspólnego drgania na kołach z olejem?? :mad2: Pracujesz na ostrzeżenie! :nienie:

BMW - marka stworzona dla radosci z jazdy

Bardzo Madry Wybor

Opublikowano

Dwa posty założone jak zwykle bez sensu-jeden zakichany smietnik.Masz luz na kole-wymień ćwiarte prawą przednią i będzie git.Wspawaj elektrodą siarkową :evil: :evil: Jak by nie było wyszukiwarki ,takich luzów koledzy opisali na forum jak z ziemi na pluton. :search: :search:

MOD EDIT: Kolego, albo wyluzyjesz albo się pogniewamy. Na tym forum nie używamy wulgaryzmów, a od pouczania userów jest moderator. Zarzucasz innym robienie śmietnika, a ten post to niby co wnosi do tematu?

SORKI OGROMNE ZA WULGARYZM delikatny w mojej wypowiedzi,ale troche mnie podnerwiło to oglądanie posta w dwóch tematach i w dodatku tematach przerabianych wielokrotnie.ADMINIE się nie powtórzy ostry język.POzdr