Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Uszkodziłem przednią lampę , a właściwie szkło ( plastik) Może ktoś pomóc w zdobyciu takiego szkła? Strona pasażera.
Opublikowano
Jeśli lampa nierozbieralna To jeśli ma ktoś uszkodzoną, ale z całym szkłem będę wdzięczny. Myślę, że z rozklejeniem i ponownym sklejeniem poradzę sobie.
Opublikowano

siemanero

Akurat pasowny temacik do mojego problemu.Wczoraj wymienialem zarowki w przednich lampach itd ....w ostatniej oprawce wyskoczyla mi blaszka z klipsow co jest podpieta do oprawki a potem sie wciska zarowke.Blaszka spadla mi na dolna oslone i sie gdzies poturlala.Nie mam czasu na odkrecanie oslon tylko chce kupic nowa blaszke do oprawki :wink:

Moje pytanko brzmi;...czy ktos wie jak sie nazywa taka blaszka po polsku lub po angielsku wedlug fachowego jezyka bo nie moge znalezc takiej dupereli na ebay lub allegro???

The ultimate driving machine.....B.M.W///M SPORT
Opublikowano
siemanero

Akurat pasowny temacik do mojego problemu.Wczoraj wymienialem zarowki w przednich lampach itd ....w ostatniej oprawce wyskoczyla mi blaszka z klipsow co jest podpieta do oprawki a potem sie wciska zarowke.Blaszka spadla mi na dolna oslone i sie gdzies poturlala.Nie mam czasu na odkrecanie oslon tylko chce kupic nowa blaszke do oprawki :wink:

Moje pytanko brzmi;...czy ktos wie jak sie nazywa taka blaszka po polsku lub po angielsku wedlug fachowego jezyka bo nie moge znalezc takiej dupereli na ebay lub allegro???

Tu powinieneś znaleźć :mrgreen:

http://realoem.com/bmw/showparts.do?model=NC71&mospid=47753&btnr=63_0799&hg=63&fg=05

http://img820.imageshack.us/img820/8426/bkpy.jpg

EX: 530 dA

Opublikowano

Dzięki > frodo> za namiar na lampę. A tak odbiegając od tematu wczoraj mechanik wymienił mi żarówkę oświetlającą ringi. zrobił to za 20 zł ( wyjął z oprawki samą żarówkę ) natomiast w ASO powiedziano mi , że to jest nierozbieralne i kosztuje ok 115 zł + wymiana.

Pozdrawiam

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Hej ja mam taką lampę szkło całe od pasażera przed liftem za 150 puszczę :)
Opublikowano

Kolego jak się zdecydujesz na zakup tego szkła i będziesz coś robił w tym temacie proponuje zrobić zdjęcia i opis przebiegu działania :)

Może się ktoś jeszcze zdecyduje i komuś się przyda

Kiss French. Wear Italian. Drive German.
Opublikowano
no właśnie kupić e60 nie jest problemem ale potem ....... i rzeżbić bez komentarza

Ale gadanie , a jak rozbijesz przednią szybe w aucie to też całe auto kupisz nowe ? :duh: Przecież jak sprawnie rozklei lampę i wymieni klosz i dobrze ją posklej , żeby była szczelna to lampa będzie sprawna w 100%

Opublikowano
no właśnie kupić e60 nie jest problemem ale potem ....... i rzeżbić bez komentarza

Moja lampa ma tylko widoczną rysę dlatego uważam za bezzasadne wymieniać całą lampę bo lampa nadal jest w pełni sprawna. Oczywiście jeśli okaże się , że trzeba ją całą wymienić to tak zrobię.

Powyższy cytat zostawię bez komentarza.

Oczywiście dla zainteresowanych postaram się opisać czy poradziłem ( i w jaki sposób) z przekładką " klosza"

Pozdrawiam wszystkich, potrafiących samemu coś zrobić ( poza tankowaniem) przy swoim aucie.

Opublikowano

z tym rozklejaniem to sobie niezly zagryz szykujesz....

niektorzy probowali juz w piekarniku, w mikrofali i w podobnych....raczej bez sukcesow...:(

ale mimo wszystko powodzenia

mj