Skocz do zawartości

Czy taki wtrysk bedzie dobry??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam przymierzam sie do wymiany stukajacego wtrysku. Zlokalizowalem go po tym ze jak sciagnalem plastikowe oslony z gory silnika to zobaczylem ze wtrysk na drugim cylindrze jest caly mokry. Chce dodac ze auto odpala bez problemow,klekocze jak traktor( ale ma tak juz okolo roku i nic sie nie dzialo) chodzila rowniutko jeszcze tydzien temu wiec nic nie kombinowalem, ale teraz na postoju dosyc mocno rzuca silnikiem, stracila troche mocy, dymi na czarno przy ostrzejszym ruszeniu ze swiatel, albo jak jechalem dzisiaj pod gorke i musialem wyprzedzic, gdy wcisnalem pedal w podloge w lusterku zobaczylem chmure czarnego dymu.

Bez podlaczania do kompa wydaje mi sie ze to wina tego stukajacego wtrysku. Mieszkam w anglii i nie ufam tutejszym mechanikom a serwis bmw cholernie drogi.

Poczytalem na troche na forum, sciagnalem sobie ksiazke " sam naprawiam " , i doszedlem do wniosku ze powinno mi sie ( z wasza pomoca ) udac wymienic wtrysk samemu pod domem.

Pewnie w miare postepu prac bedzie sie pojawialo wiele pytan, ale po kolei.

Znalazlem na ebayu wtrysk ktory wydaje mi sie byc dobry do mojej buni :

http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=280611757961&ssPageName=STRK:MEWAX:IT#ht_2280wt_1139

Moj VIN : GS90142

Bede bardzo wdzieczny jesli ktos rzuci na to okiem i powie mi czy ten wtrysk sie nada a jak nie to jakiego mam szukac.

Z gory dziekuje za wasza pomoc.

Opublikowano

do odkręcenia wtrysku musisz mieć odpowiedni nasadowy klucz nasadke... ewentulanie sciągacz udarowy... potem na maszyne i regeneracja.. ok 150 zł lub nowy wtrysk.. potem skladasz i kodujesz na kompie.....

u mnie był wyciek pod wtryskiem ale nie stukal korekcje mial ok i nie bylo z nim problemow gdyby nie wyciek paliwa.

oddalem do uszczelnienia - regeneracji teraz wg kompa hodzi jak nowy....

reasumujac najwiekszy problem dla garazowego mechanika to zdjecie wtrysku....

na allegro sa odpowiednie klucze do kupienia i nasadki.. aha poczytaj o obchodzeniu sie z wtryskiwaczami.

champion

e53 3.0dA 2005

e53 3.0dA 2004

Opublikowano

Kolego ja miałem zmieniany wtrysk tez na drugim-to jakiś defekt u buniek,juz pisałem z kimś o tym na forum.Do tematu:ten wtrysk ja wykręciłem sam fakt troszke trzeba było sie pomocować zeby wyszedł ale udało sie-dosłownie na parkingu.Mechanior(naprawde dobry ASO bunia)powiedział zebym nie myślał czasem o nowym,tylko regeneracja tego co mam bo potem sa cyrki.Nie chodzi o to że trzeba kodowac po montazu,jeden nowy i listwa rzekomo dostaje wtedy w kosc.Ile w tym prawdy jest nie wiem ale wiem jedno,ten który miałem mam.Mówił albo wszystkie nowe albo żaden.Regeneracja z wszystkim 180euronów i lala.Zrób jak uwarzasz ale ja szczerze radze napraw ten co masz,w kosztach się zmieścisz.

PS doszła tez do mnie taka opinia że z tym kodowaniem tez różnie bywa.Taka moja rada.POzdr

Opublikowano

Naprawde chetnie bym tak zrobil , wyjal wtrysk i go zregenerowal. Tyle ze mieszkam w anglii i powiem szczerze ze mechanicy tu sa do dupy. Drodzy, kasuja jakies 60 funtow za godzine roboty, a pojecia maja tyle ze jak ci sie cos zepsuje to jedynie potrafia wymienic to na nowe (tyle to i ja pewnie bym potrafil).

Ogolnie to plan jest taki ze musze juz zrobic ten jeden wtrysk, z nadzieja ze nic po drodze nie wyniknie, bo on jest regenerowany nie nowy tyle ze nie od mojej buni, a w maju jade do polski i zrobie reszte. Nie mam wyjscia bo silnik z dnia na dzien robi sie coraz slabszy, jak oddech astmatyka :P i boje sie ze ktoregos dnia mi zgasnie albo nie odpali nie daj boze w drodze do polski. Wtedy to beda koszty.

Jeszcze pytanie odnosnie kodowania. Czy zawsze to trzeba robic? Czy wtrysk ktory byl regenerowany nie jest zakodowany? Czy to koduje sie kompa pod wtryski? Czy tacy angielscy mechanicy beda umieli taka operacje przeprowadzic ? Ja nie mam niestety kabla do kompa :/ bo nigdzie nie moge znalezc takiego na usb.

Dzieki za rady

Pozdrawiam

Opublikowano

Do M57 maja iść wtryski z końcówką -047 i ten z e-bay tak ma. Będzie pasował.

Rozważ wysłanie wtrysku do Polski. Gładysek w Krakowie dobrze regeneruje wtryski, ma oryginalne zestawy naprawcze i Boschowskie maszyny do testowania.

Wtrysku o tych samych numerach seryjnych nie musisz kodować.

PS. Padajace wtryski na drugim cylindrze to nagminny problem widzę. Jakiś defekt?