Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jestem nowy,chociaż forum przegladam długi czas wcześniej jako anonim ale pytanko takie. Czy kupie bmw e46 z silnikiem 2.5 ewentualnie 2.0 w benzynce do 15 tys w stanie dobrym,gdzie nie będę musiał włożyć na starcie 10 tys. I czy do tych 15 tys kupię też w ok stanie bmw e39 tez z silnikiem 2.5 ew. 2.0. caly czas chodzi mi o taki stan niezmęczony, zatyrany itp, rocznik 97-00. i przebieg do 250k. Wiec biorąc do kupy chodzi czy do 15 tys kupię:

-BMW E46

-BMW E39

I jeszcze jedno jak sie mają ceny w Niemczech dotyczące wyżej wymienionych modeli.Dodam że tylko i wyłącznie chodzi o benzynę lub benzyna+lpg.

Co do wyposażenia to nie mam jakiś konkretnych wymagań jak skóra itp.. 0 tuningów, wydziorów(wydechów) cb radiów itd..

Opublikowano
Czy kupie bmw e46 z silnikiem 2.5 ewentualnie 2.0 w benzynce do 15 tys w stanie dobrym,gdzie nie będę musiał włożyć na starcie 10 tys.

Mało prawdopodobne. Co więcej, do 15 tys to w sumie nawet 316/318 z początku produkcji ciężko będzie kupić. Oczywiście mówimy o aucie w na tyle dobrym stanie, żeby nie ładować w niego na dżem dobry 5 kloca.

I czy do tych 15 tys kupię też w ok stanie bmw e39 tez z silnikiem 2.5 ew. 2.0. caly czas chodzi mi o taki stan niezmęczony, zatyrany itp, rocznik 97-00. i przebieg do 250k.

Nawet 520 ciężko będzie wyjąć. Chyba, że wyjątkowo umęczone, w stylu "pogrzeban i usieczon, w trójnasób".

Wiec biorąc do kupy chodzi czy do 15 tys kupię:

-BMW E46

-BMW E39

W stanie wymagającym napraw, nakładów, nerwów - tak. W stanie "lać wachę i jechać, o nic się nie martwić" - b mało prawdopodobne.

Ogólnie to 15 kloca to poważny budżet na solidne, zdrowe E36 R6. Kupno E46/E39 za tyle kasy to proszenie się o kłopoty i wpis do klubu powtarzających mantrę Będziesz Miał Wydatki.

I jeszcze jedno jak sie mają ceny w Niemczech dotyczące wyżej wymienionych modeli.

Autoscout, mobile, i pierdyliard innych serwisów zaprasza na fest pod nazwą "igłen & schtrutzel kaufen von alte & ruchige doktoren nur fur Kirche fahren" :norty:

Opublikowano
jeszcze niedawno były czasy "czy za 20 tys. kupię E46", jak widać nadeszły już czasy "czy za 15 tys. kupię E46". jeszcze rok i będzie "czy za 10 tys...".
Opublikowano
jeszcze niedawno były czasy "czy za 20 tys. kupię E46", jak widać nadeszły już czasy "czy za 15 tys. kupię E46". jeszcze rok i będzie "czy za 10 tys...".

dla mnie to mogą być pytania czy za darmo dostane e46 w dobrym stanie..wisi mi to zadałem konkretne pytanie czysto teoretycznie..popatrzyłem na alledrogo i widzialem ceny nawet 11 tys gdzie sprzedwaca pisał w b.dobrym stanie.. wiadomo wałek. Moge przeznaczyc 25 tys na E46 i wiem że za te pieniądze mogę dostać egzemplarz w dobrym stanie i dobrze wyposażony ale chodziło mi o 15 tys wiec takie teksty raczej nie mają sensu i nic nie wnoszą na to forum..przynajmniej do tego tematu..

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nie dziw się kolego, że niektórzy już nie mają sił czytać takich wypowiedzi jak Twoja. Ja np przestałem już przeglądać dział z pytaniami o auto do kupienia, bo wszyscy tam szukają mega okazji a okazji w branży samochodowej nie ma. Pytania o auta w cenach normalnych padają tam może co dwudziesty temat. Reszta wierzy w cuda, układy itd. Auto jest tyle warte ile za nie ktoś chce zapłacić. A jeżeli ludzi nie dziwi, że auta prosto z Niemiec są tańsze po przyjeździe do Polski niż u nich, to sorry, ale ręce opadają.
Opublikowano
Ja okazji nie szukam..wiadomo handlarz w opisie napisze okazja 140 udokumentowanego przebiegu nigdy nie bite pachnie nowościa za 12 tysiecy.. chciałem się zorientować mniej więcej ile takie modele chodzą..tak wiem jeden będzie 36 tysięcy 2 za 11 k a 3 za 23k.. ale mniej wiecęj stąd moje 15 tysięcy i nie chodzi o żadne okazje bo jak widzę w tytule "okazja" to nawet nie wchodzę..Ja kupowałem swój 1 samochód to kobitka wystawiła na alledrogo że okazja tanio itd ale auto nie ma siły iść.. to był TD powiedzieli jej w Boschu że regeneracja pompy i turbo trzeba zaśpiewali jej jakieś 3 tys za wszystko to sprzedała ja myślałem ze to drobnostki i da sie to za pare groszy kupić ponieważ nie siedziałem w temacie mechaniki no i kupiłem po okazji ale co sie okaząło koledzy z forum doradzili sprawdzić dolot..do i z IC wykreciłem i się okazało że dziura na palec kupiełm używke za 180 zł i jak ręką odjął :) była to okazja.. Ale nie łudze się już na żadne okazję tym bardziej przy BMW dlatego ta cena była teoretyczna i chciałem wiedzieć czy mało czy jak..ok już wiem.. a co do niemieckiej ceny to po prostu chciałem wiedzieć jak to wychodzi kiedy sam tam jade i kupuje,, czy się opłaca po prostu..
Opublikowano

2.0 i 2.5 nie kupisz do 15k, te slabsze kupisz

bylo teraz w Niemczech ladne e46 1.6 z 2000r. za ok. 3k E, niestety sie spoznilem, ktos byl szybszy

e39 do 15k kupisz spokojnie, ale 2.0 tylko

tutaj dla niektorych na tym forum, auto poprostu wogole nie tanieja