Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
Dziś zauważyłem nierówną pracę silnika. Postanowiłem odkręcić świece i je zobaczyć - bardzo się zdziwiłem. Po wykręceniu świec zauważyłem że są one całe w oleju i przewody prądowe też. Tam gdzie jest iskra jest sucho. Wychodzi na to że gdzieś w tym tunelu świecowym jest przeciek. Czy to jest możliwe. Co robić. Pomocy. :mad2: Edytowane przez fisiu26
Opublikowano
Witam. Mam dokładnie ten sam problem. U mnie olej jest tylko w gnizdzie swiecy nr dwa. reszta jest sucha. Mam dokladnie ten sam woz co ty silnik 1,8 is. Ja wymienilem juz do tej pory swiece, kable WN oraz uszczelke pokrywy zaworow. Nic nie pomoglo. Na kompie pokazało mi dwa bledy, przeplywomierz oraz sonda lambda. A powiedz czy obroty ci skacza i czy pali na wszystkie baniaki? Powiedz jak u ciebie ze spalaniem bo u mnie pali 15-16 l na setke. Powiedz czy jak jedziesz obojetnie z jaka predkoscia czujesz jak ci auto szarpie podczas dodawania gazu? Bo mi szarpie i po chwili jedzie normalnie, po czym znow zaczyna szarpac.
Opublikowano (edytowane)
Tak zaraz po odpaleniu obroty skaczą. Wydaje mi się ze chodzi na wszystkich tłokach. A czy podczas jazdy coś się dzieje nie wiem bo stoi w garażu i na razie nią nie jeżdzę. Wymieniałem uszczelkę pod pokrywa zaworów i myślę czy bym coś mógł źle zrobić.Tylko głowi mnie którą drogą on się tam dostaje.Przewody są mokre i świece tez. A czy po odpaleniu słychać u Ciebie zawory za czym się nasmarują. Edytowane przez fisiu26
Opublikowano
Tak zaraz po odpaleniu obroty skacza. Wydaje mi sie ze chodzi na wszystkich tlokach. A czy podczas jazdy cos sie dzieje nie wiem bo stoi w garazu i narazie nia nie jezdze. Wymienialem uszczelke pod pokrywa zaworow i mysle czy bym cos mogl zle zrobic.Tylko glowi mnie ktoredy on sie tam dostaje.Przewody sa mokre i swiece tez A czy po odpaleniu slychac u Ciebie zawory zaczym sie nasmaruja

Kolego popraw ortografię w pierwszym jak i w drugim poście,bo strasznie kole w oczy :shock: .Pozdro :wink:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Mi na nowej uszczelce tez przeciekało na górę wiecy a jak silnik dostał po dupie przez 120km to polało się ostro na elektrodę świecy. Ściągnąłem jeszcze raz pokrywę i posmarowałem taką pastą do głowic, głowicę i pokrywę i jest GIT już od pół roku wszystko suchutkie.