Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam taki problem a w zasadzie pytanie. Zrobilem dzisiaj trase o odcinku 150km. I zgasl mi jeden zielony kwadracik. Niby nic tylko problem polega na tym ze poza nim nic sie wiecej nie zapala. wszystkie wczesniejsze juz sie zgasily a co ciekawe zolty i czerwony tez sie nie zapala. Po przekreceniu kluczyka te kwadraty strasznie dlugo sie swieca ( ok 15s ). Jezeli kto wie o co chodzi to prosil bym o rade. Aha jak by co to Oil inspection sie nie swieci :)

Pozdrawiam

PS używałem szukacza ale na temat zielonych kwadratow znalazlo sie tyle ze doba jest zbyt krotka zeby to przeczytac :(

Bawaria Może Więcej :)

( OO=[][]=OO )

Opublikowano

PS używałem szukacza ale na temat zielonych kwadratow znalazlo sie tyle ze doba jest zbyt krotka zeby to przeczytac :(

A ja twierdze że jeśli poświęcił byś trochę czasu to znalazł byś odpowiedź . To jest związane z inspekcją :reading: :reading: :reading:

Opublikowano

Moze faktycznie troche zamieszałęm :duh: generalnie zastanawia mnie fakt że swieci sie tylko jeden kwadrat (zielony na samym środku) a z tego co wiem powinny sie swiecic wszystkie i po kolei gasnac czyż nie ??

A ja twierdze że jeśli poświęcił byś trochę czasu to znalazł byś odpowiedź . To jest związane z inspekcją :reading: :reading: :reading:

Kolego Seba e36. Już od dłużeszego czasu napotykam Twoje posty gdyż codziennie przeglądam to forum i niestety 99% z Twoich wypowiedzi dotyczy szukania odpowiedzi samemu albo poprawy tematu. :nienie: Od takich rzeczy są moderatorzy i admini. Aha i proponuje żebys sam wpisal w szukajke temat "inspekcja" i przekonał się ile tego tam jest :)

Bawaria Może Więcej :)

( OO=[][]=OO )

Opublikowano

zielony na samym srodku... no to rzeczywiscie cos nie jest tak.

Podobno usterka tego elementu występuje niezwykle rzadko(znajomy mial z tym problem w e30, naprawial w aso).

Niestety nie orientuje sie czy to wina zegarów czy innego elementu. Ale skoro rzadko padało, to pewnie nie będzie problemu z kupieniem dobrej używki, jeśli nie da się naprawić.

Opublikowano
Na środku pozostał zielony,a ten co zgasł to gdzie był,z prewej ,lewej? Nie spotkalem czegos takiego,zawsze gasną po kolei,może po skasowaniu inspekcji( jak bedziesz olej wymieniał)wruci wszystko do porządku-tzn zaczną gasnąc po kolei.
Opublikowano

Kolego Seba e36. Już od dłużeszego czasu napotykam Twoje posty gdyż codziennie przeglądam to forum i niestety 99% z Twoich wypowiedzi dotyczy szukania odpowiedzi samemu albo poprawy tematu. :nienie: Od takich rzeczy są moderatorzy

Jeśli ci się to nie podoba to zgłoś to do moderatora ''mattiss''-a . A ja twierdzę że 70% tematów jest poruszanych bez sensu bo odpowiedzi na te pytania są na forum tylko wystarczy POŚWIĘCIĆ trochę własnego czasu . A co do tytułów tematu to jeśli każdy poprawnie by go zatytułował to wszystkim łatwiej by było szukać

• 8 miesięcy temu...
Opublikowano
witam odkopuje temat poniewaz nad kwadracikami oleju zapalil sie taki maly zegarek i grzebalem w necie i jedni pisza ze trzeba zmienic juz plyn chamulcowy a drudzy jakies brednie wiec jak to jest? nie dawno wymienialem olej silnikowy i filtr i kasowalem kwadrciki. wiec o co biega?
Opublikowano
ok kolego bizon. ale ja kasowalem miesiac temu piny 7-19 ajak zmienialem olej wiec czemu zapalil sie zegarek?
Opublikowano
Moze faktycznie troche zamieszałęm :duh: generalnie zastanawia mnie fakt że swieci sie tylko jeden kwadrat (zielony na samym środku) a z tego co wiem powinny sie swiecic wszystkie i po kolei gasnac czyż nie ??

Kolego Seba e36. Już od dłużeszego czasu napotykam Twoje posty gdyż codziennie przeglądam to forum i niestety 99% z Twoich wypowiedzi dotyczy szukania odpowiedzi samemu albo poprawy tematu. :nienie: Od takich rzeczy są moderatorzy i admini. Aha i proponuje żebys sam wpisal w szukajke temat "inspekcja" i przekonał się ile tego tam jest :)

POTWIERDZAM!!!

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>><<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<
Opublikowano
ok kolego bizon. ale ja kasowalem miesiac temu piny 7-19 ajak zmienialem olej wiec czemu zapalil sie zegarek?

No to skasuj jeszcze raz to jest tzw. inspekcja czasowa . Kasuje się w ten sam sposób

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
Panowie ten zegarek który zapala się nad kontrolkami informuje, iż należy wymienić płyn hamulcowy. tak jest napisane w książce bmw e36